HİZMET İSTİYORUZ 

Alacakaya İlçesi Guleman Mahallesi Muhtarı Ferhat Üner, Hakimiyet Gazetesi'ne mahallenin yaşadığı sorunları hakkında açıklamalarda bulundu.

HİZMET İSTİYORUZ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Elazığ’ın Alacakaya ilçesine 5 kilometre uzaklıkta  bulunan Güleman Mahallesi zor günler geçiriyor.

 

Alacakaya ilçesine bağlı Guleman Mahallesinde yaşayan vatandaşlar,ulaşım ve kanalizasyon gibi bir çok soruna çözüm bulmak için mücadele veriyor.

Sorunları bitmeyince de  mahalleli göç ediyor. Geçmiş yıllarda mahallede yaklaşık  600 ev bulunurken şimdi ise 150’ye kadar düştü.

ÇÖZÜM BULAMIYORUZ

Elazığ’ın Alacakaya ilçesi Guleman Mahallesi Muhtarı Ferhat Üner,Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,’’ Mahallemizde kanalizasyonumuz yok.İstinat duvarları da yıkılmış durumdadır.’’dedi.

Elazığ’ın Alacakaya İlçesi Guleman Mahallesi Muhtarı Ferhat Üner,Muhtarlığını yaptığı Guleman Mahallesinde bir çok önemli sorunun bulunduğunu ve çözüm bulamadıklarını ifade etti.

AMBULANS MAHALLEMİZE GİRMEKTE ZORLANIYOR

Muhtar Üner,’’Guleman önceden köy olarak geçiyordu.Sonra mahalle oldu.2 tane de mezramız var.Sokaklarımız çok dar olmasından dolayı Ambulans hastaları alırken zorlanıyor.Tuvalet kuyularımız patladı.Sokaklarımızda bu pis sular akıp gidiyor.Dilekçe yazdım sağlık heyeti geldi.İncelemelerde bulundu.Ama  bir netice alamadık. Ayrıca İstinat duvarları yıkıldığı için evlerimiz tehlike altında.’’ dedi.

 

HASTAMIZI SIRTIMIZ DA 600 METRE GÖTÜRÜP AMBULANSA BİNDİRİYORUZ

Guleman Mahallesi Muhtarı Ferhat Üner,’’Mahallemizin sokakları çok dar olmasından dolayı Ambulans hastaları alamıyor.Mesela babam hasta olduğu için ambulans evimizin önünde gelemiyor.Sırtımızda 600 metre götürüp Ambulansa bindiriyoruz.Diğer vatandaşlarımız da aynı sorunlar ile karşılaşıyor.’’ diye konuştu.

 

SOKAKLARIMIZIN PARKE OLMASI LAZIM

Muhtar Üner,’’Mahallemizde en kısa zamanda bir kanalizasyonun yapılması gerekiyor.İstinat duvarlarının yapılması gerekiyor.Sokaklarımıza parke döşenmesi lazım,çünkü kışın yollarımızdan  araba bile geçemiyor.Bu sorunlarımız çözülürse,mahallemiz rahat eder.’’dedi.

 

ELEKTRİK ŞEBEKE HATTIMIZ YENİLENMELİ

Muhtar Üner, ’’Mahallemizin şebeke hattı 1979 yılından bu zamana kadar yenilenmedi.Tekrar yenileme çalışmalarının yapılması gerekiyor.Önceden mahallemizde 600 tane ev vardı.Yaşanan imkansızlık ve söylediğim eksikikler yüzünden insanlar başka yerlere gitti.Yani göç etti.’’dedi.

 

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Muhtar Ferhat Üner, ’’Mahallemiz Alacakaya ilçesinden 5 kilometre uzaklıktadır.Ama bir çok eksikliğimiz var.Yetkililerden yardım bekliyoruz.Bu sıkıntıların giderilmesi için destek bekliyoruz.’’diye  konuştu.