HESAP SORMA GÜNÜ

AK PARTİ'NİN ÜÇ GÜN SÜRECEK KIZILCAHAMAM KAMPI BAŞLADI. 31 MART SEÇİMLERİ SONUÇLARI YANINDA AK PARTİ'NİN YAŞADIĞI OY KAYIPLARININ SEBEPLERİ VE KABİNE REVİZYONU İLE İL TEŞKİLATLARININ YENİDEN YAPILANMASI DA DÂHİL ATILACAK RADİKAL ADIMLAR MASAYA YATIRILACAK

HESAP SORMA GÜNÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti, 31 Mart yerel seçim sonuçları  yarın  başlayacak ve 28 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek olan  "Kızılcahamam Kampında’’ değerlendiriyor.

Ak Parti; seçimlerin ardından yapılan MKYK toplantısında kısmen de olsa 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirmişti.  Bu toplantının ardından AK Parti ilk kez kamp yapacak ve çok detaylı bir şekilde değerlendirmelerde bulunulacak.

TAM KADRO KATILIYOR

26-28 Nisan tarihleri arasında Kızılcahamam’da gerçekleştirilecek toplantılara, partinin en üst kurulları olan MYK, MKYK, Genel Merkez birimleri,  milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ve il başkanları katılacak.

RAPORLAR GÖRÜŞÜLÜYOR

Ak Parti kampında 31 Mart seçimleri tüm yönleri ile ele  alınacak. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehrin belediye başkanlığını kaybeden Ak Parti, nerelerde hata yaptığını, seçmene ulaşmada hangi vasıtaları kullandıklarını ve seçmenin beklentilerine ne kadar cevap verip vermedikleri konuları masaya yatırılacak.

ÖZEL RAPORLAR DA MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart seçim sonuçları ile ilgili il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarından aldığı raporlarla yetinmedi. Bağımsız kurumlardan ve özel isimlerden de illere dair tarafsız hazırlanmış raporların da masada olacağı toplantıda teşkilatların kendilerinin başarılı çalışmalar yaptıklarına dair raporlarını, bağımsız gözlemciler tarafından yapılan raporlardaki tezlerle karşılaştıracak ve gerekli adımları atacak.

TEŞKİLATLAR SORGULANACAK

Yarın  başlayacak Kızılcahamam kampında üzerinde en çok konuşulacak konu Ak Parti teşkilatlarının seçimlerde ve diğer zamanlarda ortaya koydukları performans olacak. Son zamanlarda yapılan tüm seçimlerden zaferle çıkan Ak Parti teşkilatlarının düştüğü rehavet, sandıklara sahip olamama, mahalle bazlı çalışmalardan uzaklaşılması ve parti misyonuna aykırı tavır ve davranışlar masaya yatırılacak.

KADIN VE GENÇLİK KOLLARI ÇÖKMÜŞ

Ak Parti, Kızılcahamam kampında en çok tartışılacak konu ise partinin kadın ve gençlik kolları olacak. Bu iki birimin ve başkanlarının tabandan kopuk oluşları, hedef kitleye ulaşma gayretleri yerine tören ve yeme içme etkinliklerinde boy göstermeleri, gençleri kuşatacak programların ve manevi değerleri öne çıkaracak eğitim seminerlerinin yapılmaması ve bizzat kendilerinin yaşam tarzı ve toplum içindeki davranışları ile Ak Parti misyonuna ters düşen tutumları ile tepki çeken kadın ve gençlik kollarının köklü bir revizyona tabi tutulması bekleniyor.

94 RUHUNA DÖNÜŞ MÜ YAŞANACAK?

Ak Parti Kızılcahamam kampında, son 5 yıl ve özellikle 31 Mart seçimlerinde  gün yüzüne çıkan Ak Partiyi gönüllere nakşeden değerlerden hızlıca uzaklaşma ve bunun sonucu samimiyet, dava adamlığı ve çıkarsız, beklentisiz olarak misyona hizmet etme bilincinin yok olması gerçeği de tartışılacak. Bu konuda dava yerine kişisel çıkarları öne alan ve bu konuda hiçbir manevi ilke ve etik değer taşımayan, bu konumu ile de samimi ve beklentisiz insanların gayreti ile siyasi ve bürokratik makam elde ederek bunun sefasını süren bir zümrenin oluşmasında Ak parti kurmayları ile atama yapan bakanlıklardan hesap sorulacak.

BELEDİYELER ÖZEL GÜNDEM

Ak Parti Kızılcahamam kampında masaya yatırılacak en önemli gündem maddeleri ise kaybedilen belediyeler olacak. İstanbul ve Ankara’nın kaybedilme sebepleri ve bu sebepleri oluşturan eylem ve şahıslar görüşülecek. Aday tespitinden il ve ilçe teşkilatlarının performansına, ilçede Ak Parti adayına oy verip de büyükşehir de CHP adayına oy veren ciddi bir Ak parti tabanını böylesi bir duruş ve tepki vermemesine sebep olan etkenler de masaya yatırılacak konular arasında.

TÜRKİYE İTTİFAKI MI? CUMHUR İTTİFAKI MI?

Kızılcahamam’da tartışılacak konulardan biri de MHP ile devam eden Cumhur İttifakının partiye getirip götürdükleri ve cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği Türkiye İttifakının zemini ve aktörleri tartışılacak. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan,  31 Mart seçimlerinden sonra siyasi tartışmaların ve gerginliğin sona erdirilerek her partinin ülkenin ekonomisine, kalkınmasına ve sorunlarının çözülmesine odaklanması gerektiği ve bunun için de “Türkiye İttifakı”na ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişti. Bu beyandan sonra MHP Genel Başkanı ve Cumhur ittifakı ortağı Devlet Bahçeli,  bu açıklamalara tepki göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben “ne dediği tam anlaşılmayan ve içeriği belli olmayan bir Türkiye ittifakı olamaz” değerlendirilmesinde bulunmuştu.