Hesaba Katan Yok!

İlimizde son aylarda yapılan bürokrat değişimlerinden milletvekillerine bilgi verilip görüşlerinin sorulup sorulmadığı merak ediliyor. Bürokrat atamalarında siyasilerin etkisizliği de gösteriyor ki kabinenin dışardan isimler yerine milletvekillerinden oluşması gerekiyor.

Hesaba Katan Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde son günlerde yaşanan bürokrat değişimlerinde milletvekillerinin rolü olup olmadığı merak ediliyor.

Karayolları 8. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, DSİ 9. Bölge Müdürü Okan Bal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç ile başlayıp, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve Tarım İl Müdürü Turan Karahan ile devam eden görevden alma ve yerlerine yeni il müdürlerinin atanması konusunda ilgili bakanlık yetkililerinin milletvekillerimizden görüş alıp almadıkları tartışma konusu oldu.

Haber

ORTAK İMZA GEREKİYORDU
Geçmişte illere herhangi bir bürokrat  ataması yapılmak istendiğinde o ilin milletvekilleri ve il başkanının, ortak karar ve imzası olmadan atama yapmayan bakanlıkların, son iki yıl içerisinde böyle bir şarta bağlı kalmadan ve hiç kimseye bilgi vermeden atama yaparak milletvekillerini devre dışı bırakma teamülü başlatmaları, siyasi mahfillerde ciddi tartışmalara sebep oldu.

MKYK’DA GÜNDEME GELDİ
Kendilerinden habersiz bürokrat ataması yapılmasının doğru ve isabetli olmadığını dile getiren bir çok ilin milletvekilleri, bu rahatsızlıklarını Ak Parti MKYK toplantısında da dile getirdiler.

Bakanların bu konuda milletvekilleriyle istişare yapmaları gerektiği görüşü öne çıksa da hiçbir bakan hatta bakan yardımcısı il milletvekillerine sorma gereği bile duymadan bürokratları görevden alıp yerine yenisini atayabiliyor.

Haber

“BASINDAN ÖĞRENİYORUZ”
Bakanların ya da bakanlarından habersiz bakan yardımcısı ve üst düzey bürokratların uygun görüş yazısıyla ve çoğunlukla vekâleten illerinde yapılan görevden alma ve yeni bürokrat atamaların kendilerine herhangi bir bilgi verilmeden ve görüşleri alınmadan yapıldığına dikkat çeken bir çok il milletvekili,  bu tür atama haberlerini basından öğrendiklerini dile getiriyorlar.

“SORUN YAŞANIYOR”
Şehirde yapılacak görevden alma ve yeni isimlerin  atanması konusunda milletvekillerinin görüşlerinin alınmamasının, sorunları çözme  yanında liyakat ve ehliyet kriterlerini de askıya aldığını dile getiren siyasi gözlemciler, atama konusunda dahli olmayan siyasilerin herhangi bir olumsuzluk ve başarısızlıkta günah keçisi yapılmasının da haksızlık  olduğunun altını çizdiler.

BAKANLAR MİLLETVEKİLİ OLMALI
Yeni başkanlık sistemi gereği bakanların, milletvekili değil de dışardan atanmasının ilk etapta doğru gibi görüldüğünü, ancak uygulamada bu sistemin  kusurları ve yanlışları gözüktüğü için Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın da  bakan atamalarında yüzünü meclise döndüğünü  ve yeni bakanları meclisten atadığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, bu konuda önümüzdeki günlerde meclisten yeni bakanların atanacağını ifade ettiler.