Evet 'Tarihi Bir Gün'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine Millet İttifakı'nı oluşturan 6 siyasi partinin liderleri bir araya geldi.

Evet 'Tarihi Bir Gün'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Ahlatlıbel’deki Çankaya Belediyesi Tesisleri’nde buluştu, yemek yedi ve 5 saat 15 dakika süren toplantı sonrası ortak bir açıklama yapıldı.

Ortak açıklama; “Bugün, Türkiye için tarihi bir gündür. Birbirinden farklı altı siyasi parti olarak, bizler, Türkiye'nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldik.” cümleleri ile başladı.

Toplantı için “tarihi bir gün” ifadesinin kullanılması anlamlı ve önemli.

Her ne kadar kendilerinin bile inanmadığı güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakat metnini hazırlamak gibi bir ortak hedeften söz etseler de bu partileri bir araya getiren ve olayı “tarihi bir gün” kılan amaç, Erdoğan’ı yenmek, yıkmak ve görevden uzaklaştırmak.

Tek başına yapamadıkları ve sandıklarda 20 yıldan beri yenemedikleri Erdoğan’ı 6+1 ile yenmeye çalışıp, halka hizmet adı altında koltuk paylaşımının hırsı ve hayaliyle yuvarlak masa etrafında oturan ve hem siyaseten hem de düşünce olarak bir birine benzemeyen parti başkanlarının, muhabbetini izleyen vatandaşların gözünde koalisyonlar günleri canlandı.

Yeni neslin çok iyi bilmediği ve yaşamadığı koalisyon günleri ve o günlerde ülkenin ekonomik, sosyal ve güvenlik problemlerinin tavan yaptığı günler.
 

6 parti ve gölgesiyle var olan 7 partinin bir araya gelmesinin sebebi gerçekten ülke ve sorunları olsaydı, en hayati ve milli konularda hükümete destek verirlerdi.

Desteği bırakın, ülkeyi Avrupa ve Amerika’ya şikâyet edip onlardan himmet ve gayret bekleyen bu “ortaya karışık ittifak”tan ülkemiz ve halkımız adına bir hayır gelmez.

Bu fotoğrafı gören birçok tanıdıktan; “o resim, beni soğuduğum ve oy vermemeyi düşündüğüm Erdoğan’a sahip çıkmam gerektiği sonucuna götürdü” yorumlarını duymamıza sebep oldu.

Keşke Ak Parti de birkaç adım atsa ve hatalarını düzeltme yoluna gitse de ülkeye değil, müstevlilerin çıkarları ve Pensilvanya’nın hayallerine hizmet eden kirli siyaset, halkımızdan bir tokat daha yese ve “tarihi gün” neymiş görse.