Her şeyden önce öğrenciler sevdiği meslekleri tercih etsinler !

Yurt genelinde LYS ve YGS'ye giren yaklaşık 3 milyon öğrencinin aldıkları puanlara göre  hangi üniversiteye gideceğini belirleyecek olan 2017 lYS-YGS tercih süreci bu

Her şeyden önce öğrenciler sevdiği meslekleri tercih etsinler !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurt genelinde LYS ve YGS’ye giren yaklaşık 3 milyon öğrencinin aldıkları puanlara göre  hangi üniversiteye gideceğini belirleyecek olan 2017 lYS-YGS tercih süreci bugün başladı. 26 Temmuz’a kadar devam edecek olan tercih işlemlerini  öğrenciler Elazığ’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 38’i il merkezi olmak üzere kurulan  toplam 51 komisyonda  tercihlerini uzman öğretmenler eşliğinde yapabilecek.

Mesleki tercih konusunda öğrencilerin hassas olduğuna dikkat çeken KAPLAN “ Öğrencilerimiz üniversite bittikten sonra istihdam alanlarını çok iyi araştırmaları gerekiyor.  Şuan ki süreç onlar için çok önemli, alacakları kararlar onların bundan sonraki yaşamını etkileyebilecek. Biz ilerde mutsuz olabilecekleri bir mesleği öğrencilere önermiyoruz. Her şeyden önce öğrencinin sevdiği bölümü tercih etmesini istiyoruz. Ne kadar mutlu olursa, haz alırsa yaptığı meslekten o kadar başarılı olur. İstemediği bir bölümde okumak çocuğa ıztıraptır. Geleceği için ciddi bir sıkıntıdır  ve başarılı olamaz” diye ifade etti.  

İl dışında üniversite okumak isteyen öğrencilerin şayet tercih ettikleri bir bölüm varsa çok iyi üniversitelerde okuyabileceklerini hatırlatan YILMAZ “ Yan dal yapma imkanı, özel üniversitelerin sağladığı burs imkanları vb. ben öğrencilerimizin kılavuzu çok iyi okumaları taraftarıyım. Üniversitelerin web sayfalarına girerek akademisyen sayılarını Prof.,Doç., Yar. Doç. sayılarına bakarak  o üniversitenin kalitesini de bir şekilde ortaya koyacaktır. Diğer taraftan yurt imkanı, öğrenci sayısı, kapasitesi bunlara da çok iyi bakmaları gerekiyor” diye kaydetti.

Öğrencilerin maddi imkanlarının üniversite tercihlerini doğrudan etkilediğini altını çizen  KAPLAN “ Asgari ücretle çalışan bir ailenin il dışında öğrenci okutması biraz zor olabilir. Bu tür ailelerin çocukları özel üniversitelerin burslu bölümünü tercih ediyor. Özel üniversiteler  barınma, belirli bir miktar aylık maddi yardım öğrencilere katkıda bulunabiliyor. Diğer yandan ilimizde yaşayan birçok öğrenci de ilimizdeki üniversiteyi tercih ediyor. Bunun en önemli sebepleri gidip gelmede sorun olmaması, barınma probleminin olmaması başlıca nedenler olarak gösterilebilir. 

TEOG Başvuruları 24 Temmuz’da Bitiyor !

Temel Ortaöğretime Geçiş (TEOG)   tercihlerinin 24 Temmuz Pazartesi günü biteceğini hatırlatan KAPLAN “ TEOG tercihleri  içinde 31’i il merkezi olmak üzere toplam 47 komisyon kuruldu.  Elazığ’da TEOG sınavına 8 bin 677 öğrenci girdi.  Henüz tercihlerini yapmamış olan öğrencilerimiz  il müdürlüğümüz tarafından kurulan komisyonlara başvurarak  tercihlerini yapabilirler. Ben bütün öğrencilerimize kendi başına tercih yapmamalarını bir uzman öğretmene danışarak  tercihlerini yapmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.