HDP, Ezik Siyaseti Kabul Etti

Terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP, Ermenilerin 1915 yalanını savunarak 24 Nisan'da skandal bir bildiri yayınlamıştı.

HDP, Ezik Siyaseti Kabul Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bildiriyle ilgili CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin, Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP'ye karşı sessiz kalması ve bir yorum yapmamaları kamuoyunda ciddi tepkilere neden oluyordu.

Durumun farkına varan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklama yapmak zorunda kaldı.

Öztrak, "Unutulmasın, emperyalistlerin gölgesinde yapılan ezik siyaset anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemez." dedi.

Bu açıklama, CHP-HDP ittifakındaki krizin fitilini ateşledi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, Twitter hesabından CHP Sözcüsü Öztrak'a cevap verdi ve "Haddinizi bilin" uyarısı yaptı.

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Faik Öztrak'ın ifadelerini alıntılayıp şu ifadeleri kullandı: "Sadece insanın değil, siyasetin de bir dengesi vardır. Konforlu alanlardan akıl dağıtmanın, ilkesel erozyonun, iktidara koşar adım yanaşmanın da bir sınırı ve dengesi vardır. Anti-emperyalist olmayı sizden öğrenecek değiliz. Haddinizi bilin!"
Bu tartışmadan birkaç sonuç çıkarmak mümkün. Birincisi CHP, HDP’nin emperyalistlerin gölgesinde ezik siyaset yapmakla itham etti.

 İkincisi parti ismi verilmeyen bu açıklamayı HDP kendi üzerine alarak açıkça emperyalistlerin uşağı olduklarını kabul etti.

Üçüncüsü bu iki parti hala çok iyi paslaşıyor ve çok iyi aşk yaşıyor.

Dördüncüsü bu “ezik siyaset” sözünün gölgesinde ve hala CHP’nin abası altında HDP’nin siyaset yapmasına parti mensupları nasıl tepki verecek.
 Beşincisi bu kavga yeni bir ittifakla biter mi?

Altıncısı ve sonuncusu, bu hamur daha çok su kaldırır.