Mutlu Edin, Mutlu Olun

Ramazan ayını kutlu, mübarek ve en hayırlı yapan özelliği, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma ve yüzlerde güzel bir mutluluk ifadesi bırakmanın verdiği mutluluğu yaşamakta.

Mutlu Edin, Mutlu Olun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde başta İHH, İlim yayma, Kızılay, Cansuyu,  Mamuratülaziz Derneği olmak üzere bu mutluluğu bizzat yaşıyor ve insanlarımıza yaşatıyorlar.

Bu yardımlarla birlikte Osmanlı’dan miras kalan bir gelenek de Fecir Derneği Başkanı hayırsever iş insanı İbrahim Kayaoğlu tarafından yıllardan beri devam ettiriliyor.
Alan ile veren elin birbirini görmediği, hiç tanımadığı birinin borç defterini kapatma anlamına elen ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan zimem geleneğini, gönüllü bir elçi olarak sürdüren Kayaoğlu,  bu ramazan ayında da onlarca hemşerimizin yüzünü güldüren uygulamasını devam ettirdi.

Çocukluğundan beri Aksaray Mahallesinde yaşadığı için yardıma muhtaç insanları ve bunların alışveriş yaptıkları esnafları çok iyi tanıyan ve bu konuda rehberlik yapan ve her konuda şehrin ve insanlığın vicdanı konumunda bulunan Kerem Seçer, bu uygulamanın şehrimizde yapılıyor olmasından dolayı memnuniyetini dile getirirken özellikle covid- 19 sürecinde mağdur olan insanlarımız için bu yardımların çok makbule geçtiğini ifade etmiş.

Millet olarak ne güzel hasletlerimiz var değil mi? Birileri sizlerin ödemekte zorladığınız borçlarınızı haberiniz olmadan ödüyor. Ve siz bakkala gittiğinizde “borcunuz sıfırlandı” cümlesi ile muhatap oluyorsunuz. İşte o an, o kişinin ettiği sevaba kim nail olmak istemez ki? Kim bilir  gıyaben yapılan bu dua, belki de sizin kurtuluşunuz ve necatınızdır.

Üzülmeyin hemen. Sizin de hala şansınız ve imkanınız var. Ramazan daha 13 gün devam ediyor. Katılın bu güzellik  ve iyilik kervanına..

Emeği geçenlerden ve destek olanlardan Rabbim razı ola.