Elazığ'ın Tepkisi

Elazığ, Cuma gününe Fırat Üniversitesinde araştırma görevlisi olan Hifzullah Kutum'un sosyal medya paylaşımına gösterilen tepkiler ile uyandı.

Elazığ'ın Tepkisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araştırma Görevlisi Hifzullah Kutum, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla önce FÜ Rektörlüğü tarafından açığa alındı, ardından da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce gözaltına alındı.

Bu olaylar yaşanırken de öğretim görevlisinin kapısına Türk Bayrağı, Gazi Caddesi’ne ise olayı kınayan pankart asıldı.

Konu birçok açıdan üzüntü verici ve anlamlı. Öncelikle kamu görevlisi olan, TC kanunlarına ve yasalarına göre yönetilen bir kurumda çalışan bir memurun, kendi ülkesinin Cumhuriyet bayramı yerine farklı ve hayali bir ülke bayramı kutlamasının yanlışlığı.

İkinci üzüntü verici mesele ise bu öğretim görevlisinin Fırat üniversitesine öğretim görevlisi olarak alınma sürecinde kimlerin dahli ve imzasının olduğu.

Daha da ötesi, kurumlara eleman alınırken yapılan güvenlik soruşturmalarının ne kadar ciddiyetle yapıldığı.

Her ne kadar öğretim üyesi Kutum, ulusal bir kanala verdiği demeçte ülkemiz sınırları dışında varlığını özerk bir şekilde devam eden başka bir ülkenin cumhuriyet bayramını ve onun siyasi lideri Bazani’yi kastettiği gibi bir savunma getirse de paylaşımın asıl hedefinin ve amacının ne olduğu belli.

Fırat Üniversitesi’nin ve kamu kurumlarının bu olaya anında müdahale etmeleri ve bunu resmi işleme dökmeleri doğru ve isabetli bir yaklaşım. Yine esnaflarımızın Gazi Caddesi’ne bu olayı kınayan nitelikte pankart asmaları da güzel ve yerinde bir davranış. Bu konuda şehir ve şehrin kurumları olarak gerekli refleks gösterilmiş ve tepki ortaya konmuştur.

Tüm bu güzellik ve doğrularımız, pusuda bekleyen ve ülkeyi karıştırarak kaos ortamı oluşturmak isteyen bir takım çevrelerin olayları daha da tırmandırarak çatışma ortamına sürüklemek için fırsat olarak değerlendirilebilir.

Ve yine birileri, geçmişte Gezi olaylarında olduğu gibi bir yerlerden emir, talimat, maddi destek alarak huzursuzluk oluşturabilir. Gerçi Elazığ gibi bir ilde buna cesaret edemeyeceklerini çok iyi bilirler ama bu tip karanlık odaklara fırsat vermeme ve Fırat Üniversitesinde kaos ortamı oluşturulmaması adına daha dikkatli olunmalıdır.

Her türlü yasal, hukuki ve sivil tepki en üst seviyede verilmiş ve gereği yapılmıştır.