Hatice Mucizesi

Gençlerimizi ve hatta her yaştan insanımızı esir alan akıllı telefonlar, sosyal medya ve internetin aslında zaman kaybından başka bir şey olmadığını Adıyamanlı bir genç kızımız bir kez daha ispatladı.

Hatice Mucizesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlerimizi ve hatta her yaştan insanımızı  esir alan akıllı telefonlar, sosyal medya ve internetin aslında zaman kaybından başka bir şey olmadığını Adıyamanlı bir genç kızımız bir kez daha ispatladı.

Kendisine ait akıllı bir telefonu ve sosyal medya hesabı olmayan Hatice Ünlü, hem tütün işlerinde çalıştı hem de sınava hazırlandı. Hatice Ünlü, YKS yerleştirmesinde İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

Babasının öğretmen olduğunu ancak çiftçilik yaptıklarını dile getiren Hatice Ünlü, “YKS 2021’de Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107.’si oldum. Annem ev hanımı, babam öğretmen. Aynı zamanda tütün işleriyle uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyoruz. Ben çalışırken tütün işlerine gidiyorduk. Vakit buldukça ders çalışmaya çalışıyordum. Sınava hazırlanırken kendime ait telefonum, sosyal medya hesaplarım yoktu. Telefonla boş yere uğraşmadım. Sosyal medya ile uğraşmadım. Yani evimde çalışmaya çalıştım. Tüm konuların mantığını anlamaya çalıştım. Anlamadığım yerleri öğretmenlerime sordum. Takıldığım sorularda üstüne uzun uzun düşündüm.” dedi.

Hatice kızımız, tüm gençlerimize ve bizlere örnek olmalı. Günümüzün her saatinde elimizde düşmeyen ve bizlere hiçbir şey kazandırmayan sosyal medyadan uzak kalınarak elde edilen bu başarının hikâyesi de yazılmalı film mi de çekilmeli.

Keşke bizler, günde bir saat evet sadece bir saat sosyal medya orucu tutsak ve kendimizi dinlesek, ailemize, çocuklarımıza, çevremize karşı eksikliklerimizin muhasebesini yapsak ve bunun giderilmesi noktasında ciddi ve tutarlı adımlar atsak.

Hatice kızımız bu yöntemle ülkenin en saygın tıp fakültesini hem de tam burslu olarak kazandıysa bizlerin de aynı yöntemi uygulayarak kaybolan değerlerimizi, vefa duygumuzu, maddi ve manevi sorumluluklarımızı yeniden düşünüp eksikliklerimizi gidermenin yolunu aramamız gerekir. 

Haydi, hemen ve şimdi başlıyoruz. Bir saatlik sosyal medya orucumuz hayırlı ve mübarek olsun.