Az Sabır Cihat!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta sanatçı ve tiyatrocu Ferhan Şensoy'un naaşı defnedilmeden önce Ses Tiyatrosu'na getirilmiş.

Az Sabır Cihat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Burada düzenlenen veda töreninde konuşan tiyatrocu Cihat Tamer, "70 senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ona rağmen 70 senedir inadına tiyatro yapıyoruz. Ferhan da inadına tiyatro yaptı. Ferhan başka bir insandı yazdıklarıyla çizdikleriyle. Şimdi o Rasim'ine kavuştu. Münir Ağabey'ine, Erol Ağabey'ine kavuştu. Hep birlikte orada bir meyhanede kafayı çekiyorlardır. Unutulmayacaksın Ferhan" ifadelerini kullanmış.

Bu açıklamaya nereden baksak, nereden tutsak elimizde kalıyor.

Birincisi, ülkeyi 70 yıldan beri halkın iradesinin tecellisi olan ve demokratik bir sistemle yönetiliyor.  70 yıl içinde sağdan da soldan da hükümetler oldu ve asla dini bir hükümet olmadı. Olan şey, bazı hükümetlerin dini değerlere ve ilkelere saygı göstermesi ve bunu özgürlükler bağlamında değerlendirmesiydi.

İkincisi, kendilerinin buna tepki olarak inadına tiyatro yaptıklarını itirafları ise sanata ve tiyatroya bakışlarının ne kadar  ideolojik olduğunu göstermesiydi. Oysa din bağımlısı diye yaftalamaya çalıştıkları hükümetlerden ciddi anlamda yardım ve destek alarak sanatlarını icra edenler de yine kendileriydi. (bu arada halkın değerleriyle mücadele eden ve hakaretler yağdıran bu tür isimlere destek veren Kültür ve Turizm bakanlarına bu cümle uyarı  olsun)

Üçüncüsü, tiyatro yapma amaçlarının aslında sanat değil, toplumu değiştirmek ve dönüştürmek olduğunu da bu cümleleri ile açık eden kişinin  aslında ne kadar sanatçı ne kadar ideolojik fedai olduğu ortaya çıktı. 

Dördüncüsü, Ferhan Şensoy’un diğer vefat eden tiyatrocularla öbür dünyada kafa çekecekleri ifadesine gelince Cihat Tamer'in çok acele etmemesini, eğer bu ortamı çok özlüyor ve aralarına katılmak için gün sayıyorsa hak vaki olduğunda nasıl kafa çekildiğini zaten göreceğini ifade ediyor ve az sabır Cihat Tamer diyoruz!...