Harput İçin 'Çak'

Harput gibi önemli bir tarihi ve turistik beldeye sahip olmamıza rağmen bu değeri yeteri kadar kullanamadığımızı sık sık ifade ediyor ve kendi çerçevemizden çözüm önerileri sunuyoruz.

Harput İçin 'Çak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gün geçmiyor ki konusu Harput olmayan bir konu bulunmasın gazetemizde.

Yetkililer kadar siyasiler ve STK’ların da dikkatlerine sunduğumuz Harput konusunda duyarlılık gösteren ve bunu her toplantıda gündem getiren isimlerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak.

Çak, uzun yıllardan beri ilimiz yapı sektöründe olan, hayata geçirdiği projeler ile halkımızın takdiri ve duasını kazanan, iş insanlığı yanında dürüst kişiliği ile de bilinen ve kabul gören bir siyasetçi.
Mensubu olduğu MHP’nin şehir ve belediye konusunda görüşlerini ortaya koymakla birlikte Harput konusunu sıcak ve gündemde tutma konusunda ısrarcı ve takipçi olan MHP Meclis Üyesi Çak, Belediyenin Mart ayı meclis  toplantılarının ilk oturumunda da Harput’u yeniden gündeme getirdi. 

Çak, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na Harput için büyük önem arz eden Harput Koruma Amaçlı imar planını sordu.

Mehmet Çak sorusunda, “Harput hakkında bir sorunumuz var. Koruma amaçlı imar planı. Yıllara sari  bir sorun olarak bugünlere  geliyor. Acaba bu koruma imar planı hakkında net bir bilgi verir misiniz? Hangi süreçteyiz, neredeyiz, ne zaman yürürlüğe girecek? Bunun cevabını net şekilde verirseniz sevinirim sayın başkanım” dedi. 

Başkan Şerifoğulları da, “2018 yılının Aralık ayında Harput’la ilgili koruma amaçlı imar planı yapılıp bakanlığa gönderilmişti. Bizler göreve geldikten sonra tabi bu konuyla ilgili ciddi bir şekilde uğraşıp hızlandırılması noktasında ciddi bir gayret sarf ettik. Müdürlüğümüz, bizler yapmış olduğumuz görüşmeler… En son bugün almış olduğum bilgi dahilinde koruma amaçlı imar planının bakanlık tarafından görülen eksiklerinin giderilip tekrar bakanlığa gönderilip son noktaya geldiğimizi ben ifade etmek istiyorum. En geç bir-iki ay içerisinde bakanlık tarafından da onaylanıp askıya çıkacak.”

Başkan Şerifoğulları’nın müjdesini verdiği Koruma Amaçlı İmar Planının kabulünden sonra Harput’ta yepyeni bir dönem başlayacak ve belde tarihi filmlerin çekim platolarını aratmayacak şekilde her bir köşesi tarih ve kültür kokacak.

Başkan Şerifoğulları’nın bu müjdeli haberinden sonra ilgili birimler konuyu adım adım takip eder ve sonuçlandırırsa, hem yeni bir döneme “merhaba” deme şansını hem de bu konuda duyarlılık gösteren sayın Mehmet Çak ile “çak” yapma mutluluğunu yaşarız.