Hangi Sorun Çözüldü?

İlimizin beş milletvekili var. Ve her biri de birbirinden değerli ve samimi isimler. Muhalefette olmasına rağmen şehre önemli katkılar sunan CHP Milletvekili Gürsel Erol ve Ak Partili dört milletvekilimiz, Ankara temasları, bakanlık ziyaretleri ile şehrimiz için kazanımlar elde etmeye gayret gösteriyorlar.

Hangi Sorun Çözüldü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekillerimiz, bütçe ve komisyon toplantıları yanında zaman zaman da TBMM kürsüsünden ilimizle ilgili görüşlerini, dile getiriyorlar.

Bu bağlamda ilimiz Milletvekili Tolga Ağar, TBMM’de gündem dışı söz alarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ'da yaşanan yıkıcı ve ağır tablo sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Devletin tüm kurum ve kuruluşlarının seferber olarak Elazığ’ın yaralarını sardığını, maddi kayıplarını önemli ölçüde telafi ettiğini vurguladı. 

Depremden sonra, Devletin Elazığ'da ev sahibi, kiracı, işyeri sahibi olmak üzere toplam 22 Bin’in üzerinde aileye hasarlı konut ve işyeri için 133 Milyon 440 Bin TL ödeme yaptığını belirten Ağar, Depremden zarar gören vatandaşlara 463 Milyon 788 Bin 477 TL nakdi, 359 Milyon 459 Bin 146 TL tutarında da ayni yardımda bulunduğunu aktardı. 

Ağar, yine rakamlarla ilimize yapılan hizmetleri tek tek saydı ve 6 Milyar 436 Milyon 291 Bin 125 TL’lik bir tutarı da deprem sonrası Elazığ’da konut üretimi için kullanıldığını dile getirdi.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimlerini tek tek sayarak kendilerine rahmet, ailelerine sabır dileyen Ağar, bir daha böyle acılar yaşamama konusunda dilekte bulundu.

Tolga Ağar, devletin yaptıkları hizmetleri tek tek sayıp rakamlarla ortaya koydu ama bu süreçte halkın yaşadığı sorunlara ve bunların çözümü noktasında ortaya koydukları çalışmalara  değinmedi.

Vatandaşın 2+1 konut yerine 3+1 konut talebi ile ilgili nasıl bir çalışma yapıp vatandaşın lehine hangi olumlu gelişmeyi hayata geçirdiklerine değinmedi. Köy evlerinin sorunlarına ve özellikle arazi şartları ve kod farkından dolayı kendiliğinden oluşan bodrum katlar konusunda TOKİ’ye nasıl bir teklif götürdüklerini ve nasıl bir cevap aldıklarına değinmedi.

Köy evleri için o günün sıcaklığı ve temkinli ruh haliyle çelik konstrüksiyon kararının hem çok pahalı hem de gereksiz olduğu, bunun yerine radyan temel üzerine klasik yapı malzemeleri ile tek katlı evlerin yapılmasının  daha isabetli olacağı yönündeki  vatandaş görüşlerinin TOKİ ya da ilgili Bakanlığa iletilip iletilmediği konusunda bilgi vermedi.

Toplu kura gibi haksızlıklara, adaletsizliklere ve büyük mağduriyetlere sebep olan uygulamalara, aynı kat kurasına tabi tutulsa da yön ve cephe ayrımı gözetilmediği için hak kaybına sebep olan adaletsiz uygulamalar yerine, daha adil ve hakkı koruyan bir yapı getiren bir çalışma yapıp yapmadıkları konusunda bilgi vermedi.

24 Ocak depreminin hemen ardından saatler içinde devletimiz ilimize tüm varlığı ile geldi el hak doğrudur. Minnettarız. Devlet üzerine düşeni fazlası ile yaptı. Ancak yapılan bu çalışmalardaki bazı aksaklıkların giderilmesinde milletvekillerimizin nasıl bir çalışması oldu da sorun çözüldü, gerçekten bilmek istiyoruz. 

Belki bir gün bu sorularımızın cevabını alırız diye de bekliyoruz.