Haluk Levent Hayır Demiş 

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'daki anma töreninde istifa çağrıları yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş'a yönelik protestolar CHP'de kafaları karıştırdı.

Haluk Levent Hayır Demiş 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Savaş'ın adaylığı için yeniden anket yapılacağını açıklayan CHP Genel Merkezi, şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e teklif götürmüş.

CHP'nin Hatay adaylığı teklif ettiği ünlü şarkıcı Haluk Levent de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "CHP'den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var” dedi.

CHP’nin Haluk Levent’e CHP’li olmayan bir şehrin belediye başkanlığını teklif etmesi normal de Hatay  gibi CHP’li olan bir ilde yapmasını anlamak çok zor. Mevcut Başkan Lütfü Savaş direnirken ve kendisine vaki protestoları bile “ne var bunda Sağlık Bakanını da protesto ettiler” gibi bir rahatlıkla karşılayacak kadar gemileri yakmışsa, Genel Merkez de kendisini aday göstermeme için bahaneye bakıyor gibi bir duruş sergiliyor. Lütfü Savaş, CHP cenahlarınca da ciddi şekilde eleştiriliyor ve yeniden aday gösterilmesi istenmiyor.

Görünen o ki Hatay’da  çanlar Savaş için çalıyor.