Halkın, Vekil Ayrımcılığı

AK Parti İl Teşkilatının, vatandaşın sorunlarının bizzat kendilerinden dinlemesi amacıyla başlattığı ve her hafta bir milletvekilinin katıldığı Halkla Buluşma Toplantıları devam ediyor.

Halkın, Vekil Ayrımcılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemşerilerimizin ilk “halk-vekil”  buluşması Milletvekilimiz Sermin Balık ile başlamıştı. Televizyonlardan gördüğümüz görüntüler ile Milletvekili Sermin Balık, parti binasına gelen az sayıda insanı birebir dinlemiş ve sorunlarına çözüm bulmaya çalışmıştı.

Halkla buluşmaların ikincisinde ise nöbetçi milletvekili Zülfü Demirbağ idi. Alışılanın dışında partinin yeni il binasının tüm birimlerinde ciddi bir kalabalık, konferans salonunda ciddi bir yoğunluk vardı.

Bir hafta içinde şehrin az olan sorunları mı birden bire arttı, yoksa sorunlar kadar aktarılacak milletvekili konusunda seçkinci mi davrandı halkımız çok kalabalık geldi,  pek anlayamadık doğrusu.

Bu manzarayı görünce önce aklımıza “Demek ki vatandaşımız Milletvekili Zülfü Demirbağ’ı daha çok sorun çözücü olarak görüyor ki bu kadar rağbet etti” cümlesi geldi ve işin doğrusu Demirbağ adına da “Çözüm ve halk adamı” yönüyle memnun olduk.

Ancak haberdeki detay görüntüleri izleyince salonda oturan hemşerilerimizin büyük bir çoğunluğunun Milletvekilimiz Sayın Zülfü Demirbağ ile anılan, hemen her programında yanında bulunup görüntü veren, bir telefonla toplantıya katılacakları kadar yakın çevresi olan simalar olduğunu gördük. Tabi, olayın arka planından pek habersiz olarak salonu dolu gören Milletvekili Demirbağ, bunu fırsata çevirmez mi? Elbette çevirdi ve toplantının amacını ve maksadını bir an unutarak ülke gündemiyle ilgili değerlendirmeler yapmaktan geri durmadı.

Hakkını yememek lazım birçok Ak Partilinin çok da ifade edemediği gerçekleri açık yüreklilikle ifade etti ve örneğin her ürüne son günlerde ciddi zamlar geldiğini belirtti. 

Bu cümlesi ile en azından halkın içinde ve halkın sorunları ile hemhal olduğunu gösterdi. Zira gelinen noktaya rağmen her şeyi normal gören ve vatandaşın bunu abarttığını  söyleyen Ak Partililere karşın  Sayın Demirbağ, bir iktidar milletvekili olarak bu gerçeği ortaya koydu ve hayat pahalılığından şikâyetçi oldu.

Önümüzdeki hafta hangi milletvekili halkımızı dinler ve nöbet sırası kime gelir bilmiyoruz. Milletvekili Sermin Balık’ın az katılımlı, Demirbağ’ın yoğun katılımlı halk buluşmasından sonra parti konferans salonunun nasıl bir tablo bekliyor olacak önümüzdeki cumartesi göreceğiz.