Halkı Pas Geçen Danışmanlar

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından oluşan bir heyet ilimizi ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a her biri kendi uzmanlık alanında danışmanlık yapmakla birlikte, gidilen şehirlerdeki vatandaşların gelişmeler hakkında neler düşündüğü, memnuniyet ya da memnuniyetsizliklerinin neler olduğu, eleştirilerin en çok hangi alanda yoğunlaştığı gibi bir çalışma ya da izlenime varacak görüşmeler yapması gerekiyor.

Halkı Pas Geçen Danışmanlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Böyle olması gerekirken, başdanışmanların, resmi tören ve ziyaretlerin ötesinde halka temas etme ve onları dinleme gibi bir programının olmaması, programda olmamasına rağmen böylesi bir adım atma gayretinin daha olmaması “danışmanlık” olgusunun vatandaş tarafından sorgulanır hale gelmesine sebep oldu.

Danışmanların her biri mutlaka kendi alanında danışılacak donanım ve bilgiye sahiptir. Ve muhtemeldir ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan kendilerine bir şey danışmasa bile ülkemizi düze çıkaracak önemli projeleri, sorumlulukları gereği periyodik olarak makama sunuyorlardır.

Cumhurbaşkanı başdanışmanları, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızı Anadolu halkının duygu ve düşüncelerini de rapor edip, eksikliklerin nasıl giderebileceği önerilerini içeren raporu ile birlikte sunmaları gerekir diye düşünüyoruz.

Başdanışmanların, her birinin samimiyetinden ve uzmanlığında zerre şüphe duymayan Anadolu insanının, bu özel insanlara ulaşıp belki birkaç öneri sunmalarına fırsat verecek programlar da yapılmalıydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsil eden kişi ve kurumların, Erdoğan’ın halkla birlikle yönetim anlayışı ve sırtını halka dayayan bir siyasi misyonunu  yok saymamaları gerekirdi. Umarız danışmanlar bu konuda da kendilerini sorumlu tutar ve bunun gereğini de yaparlar.