'Vazgeçtim' Sezen!

Sezen Aksu'ya dini değerlere hakaret ettiği için dava açılması gerektiğini belirten bazı kullanıcılar, 'Hiç kimse ama hiç kimse, ne dinimize ne de değerlerimize saygısızlık yapamaz', 'Düşünce özgürlüğü adı altında, hiç kimse dini değerlerimize hakaret edemez', 'Sesi güzele değil, sözü güzele sanatçı denir', 'Beyin fukara olunca, dil ukala olurmuş' gibi tepkiler verdi.

'Vazgeçtim' Sezen!

Aksu'ya tepki gösteren siyasiler de vardı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Aksu için “Modanız geçti” sözlerini sarf etti.
Şarkıcıya destek verenler de oldu.

Mustafa Sandal, meslektaşı için yapılan bir paylaşıma yanıt vererek, “Sen otur oturduğun yerde. Gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır.” ifadelerini kullandı.

Bir sanatçının, hem de her kesimden insanın sevdiği bir sanatçının, kutsal değerlerle nasıl bir işi olur anlamak mümkün değil. Sanat evrenselse, sanatın kullandığı dil de evrensel olur. Hz. Adem ve Havva, sadece dinlerin değil, inanan inanmayan herkesin atalardır. Sezen Aksu’nun tüm semavi ve beşeri dinlerin, bilimin ve tüm kutsal metinlerin değerli buldukları kişi ve değerlere mesafeli oluşunu anlarız ama onlara hakareti anlamak mümkün değil.

Sezen Aksu, bu duruma nasıl bir izah getirir, ya da izahı ne kadar makul karşılanabilir bilmiyoruz ama artık, “geri dön” şarkısı yerine “vazgeçtim” şarkısı daha anlamlı olacak bugünden sonra bizler için.