Halka Soralım

İlimizde yerel ölçekte faaliyet yapan vakıf ve derneklerin çalışmalarını zaman zaman değerlendirip ortaya güzel çalışmalar koymakla birlikte asla reklam yapma yoluna gitmeyen oluşumları ismen zikrederek, diğer oluşumlara örneklik teşkil etmesi yönündeki tespitlerimize devam edeceğiz.

Halka Soralım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bizler ulusal ölçekli önemli çalışmalar yapan İHH, Memur-Sen, Kamu-Sen Cansuyu, Beşir Derneği,  Deniz Feneri gibi oluşumlar ile yerel ölçekte çalışma ortaya koyan az sayıda da olsa vakıf ve derneklerimizi elbette ayrı tutar ayrı değerlendiririz.

İlimizde özellikle Elazığ Stratejik Araştırmalar Merkezi, HAZARSAM” gibi oluşumların şehrimiz ve ülkemiz için önemli projeler ortaya koyduklarını görüyor ve izliyoruz.
Bu vakıf ve dernekler, özellikle 24 Ocak depremi ve pandemi sonrası halkımızın sorunlarını açık yüreklilikle dile getirdiler ve yetkililere mesajlarını verdiler.
Bu olumlu gayretlere rağmen, birçok vakıf ve dernek, yaptıkları az iş ve yapamadıkları sıfır işlerle hep gündemde olma, hep ekranlarda olma gibi bir gayretin içinde oldular. Bunları da geçtik, şehrin kanayan problemlerini en üst seviyeden haykırma yerine maslahatçı bir tutum izleyerek “sorun yok, şehir çok mutlu” madunda olmayı her zaman tercih ettiler.

Bizler de sokaktaki vatandaşımızın yüzde 99’unun, kendi mensuplarının da yüzde 70’nin sahip olduğu bu düşünceyi sayfalarımıza taşıdık, taşımaya devam edeceğiz.
 Birçok medya organı ve sosyal medya kullanıcıları ile her bir Elazığlının dilinden dökülen cümlelere tercüman olduk diye, şöhretin, başkanlığın ve ikbalin cazibesine kapılan bazı şahıslar,  buna çok içerlenmiş ve  bozulmuş.

Kimin bozulduğu kimin rahatsız olduğu çok umurumuzda değil. Gerçekler acıtır belki ama birilerinin de eksikliklerini görmesine sebep olur. Bizim derdimiz de zaten bağbanla değil bağla. 

Hiç kimseyi bilmeyiz etmeyiz. Birçok başkanla tanışıklığımız dahi yoktur. Hele hele bulunduğu makamın şahsi şovuna alet etme ve buradan hareketle bir yerlere göz kırpma gibi reklam kokan hareketleri vatandaş yemiyor, yutmuyor.

Elazığ sizi, şehrin geneline değecek, herkesin beklentilerine cevap verecek projelerle karşısında istiyor. Beylik, bilindik ve ortaya konuşulan sözlerle belki ekranlardan kendinizi anlatacaksınız ve projelerinizi anlatacaksınız ama somut bir gerek var ki, ne siyasette, ne bürokraside ne de halkta bir karşılığınız yok. 

Bu cümlemizi çok mu iddialı buldunuz? Hadi o zaman çıkın gazi caddesine ve “ilimizdeki STK’ların yeterince çalıştıklarına inanıyor musunuz?” tek soruluk bir anket yapın.
Yok, eğer bizim anket yapacak elemanımız yok diyorsanız merak etmeyin onu da biz yapar ve açık yüreklilikle yayınlarız.