Haklı Bir Talep

Şehrimizin dört bir yanında yeni yol ve bulvar çalışması var. Şehrin doğusunu batısına, kuzeyini güneyine bağlayan ve mevcut yolların yükünü ve araç trafiğini azaltarak çevreye yayan yeni yollar oldukça kabul gördü, beğenildi ve fazlasıyla da kullanılıyor.

Haklı Bir Talep
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yollardan biri de şehir trafiğine girmeden şehrin batısını doğuya ve özellikle de Fethi Sekin Şehir Hastanesine bağlayan,  helikopter kazası sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın adını verdiğimiz kanal boyu yolu oldu.

Bu yol, Keban yolundan başlayıp Necmettin Erbakan Bulvarı ile önce Fırat Üniversitesi hastanesine, oradan Pertek yoluna, devamında Harput yoluna, adından da Ulukent mahallesi üzerinden Şehir Hastanesine bağlayan konforlu ve çok işleyen bir yol.

Bu yolda bitkilendirme ve ağaçlandırma çok gözükmese de kaldırımlar çok güzel yapıldı. Bu yolun sağı ve solundaki kaldırımlar,  bölge halkının özellikle akşam saatlerinde yürüyüş yolu haline gelmiş durumda.

Bu bölgeden geçen hemen herkesin göreceği ve müşahede edeceği gibi çok sayıda vatandaşımız bu kaldırımlarda ailece ya da ferdi olarak yürüyüş yapıyor. Yıldızbağları mahallesinden başlayıp Ulukent mahallesine kadar devam eden bu güzel yolda mahalle sakinlerinin Başkan Şerifoğulları’ndan bir talebi var.

Mahalle sakinlerimiz bu güzel ve nezih yola çok güzel bir kauçuk yürüyüş alanı çok yakışır ve güzel olur diyorlar.

Gerçekten de bu bölge, yürüyüş ve spor alanları ve park olarak eksikliği olan bir bölge. Bu yol üzerinde yapılacak yürüyüş parkuru ile bölge halkının talebi karşılanmakla birlikte eksik olan ağaç ve bitkilendirme sayesinde güzel bir görünüme kavuşacaktır. 

Bu yol aktif kullanılması özelliği ile aynı zamanda şehrimizin vitrini özelliğini de taşıdığı için vatandaşlardan gelen bu talebin değerlendirilmeye alınacağına inanıyor ve vatandaşın müjde beklediğini buradan aktarıyoruz.