Hainlere İnat…

Elazığ her dönem vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü fedakarlığı yapmış ve ülkesine sahip çıkarak örnek bir şehir olmuştur.

Hainlere İnat…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Teröre karşı durduğu dik duruşun yanında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da meydanlara inerek devletine sahip çıkmış ve hainlere geçit vermemiştir.

Öyle ki 15 Temmuz gecesi sokaklara inerek, devletinin ve milletinin yanında olduğu haykırmış ve düşmanlara inat, “biz buradayız” demiştir. 

Bu kapsamda geçtiğimiz gün  hain darbe girişiminin 5. yıl dönümüydü.Tüm ülke de olduğu gibi Elazığ’da da bir program düzenlendi. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle il protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla program düzenlendi.

Elazığ'da hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü kapsamında Valilik Meydanında düzenlenen program, mehteran takımının gösterisi ve kortej yürüyüşü ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Müftüsü Selami Aydın tarafından dua edildi. 

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dinlendi. Akabinde sancak koşusu sonrası tören alanına gençler tarafından getirilen sancak ise Vali Erkaya Yırık’a teslim edildi.

Program geçmiş yıllara göre sönük geçti ve meydan çok erken boşaldı. Bunda program akışının iyi düşünülememiş olmasının payı büyük. Halkta ilgi uyandıran ve Elazığlı 15 Temmuz şehitlerinin temsili açıklamalarını içeren videolar ile darbe gecesini   görsellerle anlatan videolar en sona saklanmıştı. Ayrıca uzun süren  konser ve dinletiler meydanın boşalmasını getirdi. 

Organizasyon bozukluklarına rağmen Elazığlılar, devletine ve milletine tekrar dan sahip çıkarak hainlere biz buradayız mesajı verdi.

Unutmayalım ki başka Türkiye yok. Ülkemize sahip çıkmak hepimizin görevi… 

Her platform da devlet ve millet sevgisinin ne olduğunu tüm hainlere gösteren Elazığlılara teşekkür ediyoruz.