Hadi Yine Çökün!

Dün, birçokları aksini söylese de çok güzel şeyler oldu. İnsanlar, gerçek yönlerini tekrar keşfettiler ve kısa sürede olsa fabrika ayarlarına döndüler.

Hadi Yine Çökün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ve dünya genelinde milyarlarca kullanıcı saat 18:40'tan itibaren Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook'a erişim sağlayamadı ve sistem çöktü.

İnternet sitelerindeki çökme sorununu bildiren "Down Detector" isimli internet sitesine göre Türkiye saatiyle 18.40'tan bu yana Facebook, Whatsapp ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunları yaşandı.

Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saattir devam eden problem sonunda giderildi.

Facebook sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan ağ izleme şirketi Kentik'in direktörü Doug Madory, Facebook'un pazartesi sabahı ağ yönlendirme bilgilerinde bir değişiklik yaptığının anlaşıldığını açıkladı.

Kentik, bu değişikliğin alan adı sistemi sunucularını etkileyerek DNS sunucularını kullanılamaz hale getirdiğini ve şirketin hizmetlerine erişimi engellediğini söyledi.

Öte yandan New York Times'ın (NYT) ismini vermek istemeyen şirket çalışanlarına dayandırdığı haberinde ise şirketin problemi henüz saptayamadığı ve bir siber saldırıdan şüphelenildiği kaydedildi.

Sosyal medya devlerinin 1,5 milyar kullanıcı hesabının detaylı bilgileri çalındığı ve gizli bilgilerin satıldığı iddiası da çok konuşuldu. Whatsapp, Facebook ve Instagram'ın bu nedenle kapatıldığı öne sürüldü.

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çökmesi Twitter'da da en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

Dün her ne sebeple olursa olsun 6 saat boyunca sosyal medya mecralarının susması ve devre dışı kalması milyonları tedirgin etse de önemli bir kesimi kısa süreliğine kendi içine bir yolculuk yaptı ve uzun zamandan beri ihmal ettiği kendisine zaman ayırdı. 

Okumayı düşündüğü bir kitaba başladı ve gece yarısına kadar okudu, ya da yarım bıraktığı bir makalesini tamamlandı.

Keşke ayda bir sosyal medya mecraları 6 saatliğine daha sussa da içimize hapsettiğimiz ben konuşsa ve dile gelse. Hadi lütfen yine çökün!..