Güzel Şeyler Oluyor…

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar, Sarıçubuk Köyü'nde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği ile Kastamonu'nun Taşköprü sarımsağını Elazığ'da dikti.

Güzel Şeyler Oluyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devlet desteği ile yetiştirilen sarımsağın hasadı gerçekleştirildi.

Sarımsağın kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç anayurdunun Orta Asya olduğu yönündedir. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarımsağı bildiği ve ilaç olarak kullandıkları anlaşılmaktadır. Mısır piramitlerinin inşasında çalışan işçilere güçten düşmesinler diye bol bol sarımsak yedirildiği anlaşılmıştır. Ayrıca Mısırlılar sarımsağı ölümcül hastalıklara karşı ilaç olarak kullanmışlar. 

Kastamonu ilinde genelde yetiştirilen ve ülke genelinde oldukça rağbet gören sarımsağın Elazığ’da yetiştirilmesi ve ilk hasadını önemsiyoruz...

Çünkü sarımsak önemli bir besin kaynağı ve iyi bir gelir kapısı olabilir. Öyle ki Geçtiğimiz yıllarda Taşköprü'de geçen yıl 25 bin dekar alanda yapılan sarımsak üretimi, bu yıl 22 bin dekara gerilemiş. Geçen yıl 25 bin ton olan rekoltenin ise bu yıl 27 bin ton civarında olması bekleniyor.

Kısacası Elazığ için önemli bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Bir diğer taraftan ise Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Atalar’ın öncülük ederek sadece akademisyen olarak değil bir girişimci ruhu ile Elazığ’a böyle bir tarımsal konu da liderlik etmesidir. 

Hocamızı tebrik ediyoruz ve Elazığ’a yapılan böyle önemli çalışmaların desteklenmesini istiyoruz. Elazığ’ın böyle şeylere ihtiyacı var. Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın da hasada katılarak destek verileceği yönünde açıklaması da bizleri heyecanlandırdı ve umutlarımızı yeşertti.

Şimdi çalışma zamanı...