Güzel Günler Göreceğiz…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı haritasında aşılamanın en az olduğu iller arasında Elazığ'ın da yer aldığını bildirmişti.

Güzel Günler Göreceğiz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kent genelinde 200 aşılama noktası ile 40 mobil gezici ekip, vatandaşları aşılamada hummalı çalışmalarını 7/24 saat sürdürüyor. Şimdiye kadar 644 bin 800 aşının yapıldığı kent, geçtiğimiz haftaya göre yüzde 73.5 oranla yükselişe geçti. 

Vaka oranlarındaki artış hepimizi tedirgin ederken ekiplerin ise sahadaki çalışmalarında gözle görülür bir artış yaşanmaya başladı. Mahalle, sokak gerekirse ev ev gezen ekipler aşı konusunda tereddüt yaşayan vatandaşlarımızı ikna ederek aşılarını yapıyorlar. 

Geçtiğimiz gün ise hepimizin yüzünde tebessüm oluşturan bir olay yaşandı. Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkanı’nın talebi üzerine AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın girişimiyle İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vakfın önüne aşı standı kurdu. 

Elazığ Cem Kültür Vakfı önüne kurulan aşı standına 9 aydır aşı olmaktan korkan 65 yaşındaki Güllü Yıldız ile hemşire arasında geçen diyalog güldürdü. Güllü nine aşı olduktan sonra hemşireye ‘hiç acımadı, yoksa sen aşı yapmadın mı’ demesi kendisi başta olmak üzere orada bulunan herkesi kahkahaya boğdu.

Ninemiz gibi bir çok insanımız aşıdan korkuyor. Ekiplerimizin gösterdiği ilgi  ve alakayı takdir etmemek elde değil. Ninemizin hem aşı korkusunu yenmesine hem de koronavirüsün bulaşmasına engel oldular. 

Ninemiz birinci doz aşıdan korkarken, aşı olduktan sonra ikinci dozu ne zaman olayım demesi bile hepimizi mutlu etti. Sen çok yaşa nine… 

Hakimiyet Gazetesi olarak hep dile getiriyoruz. Koronavirüsten kurtulmamız için aşı şart. Ekiplerimiz sahada ve vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele ediyorlar. Bizler de aşı olarak onlara destek olalım…