Güzel Adım

Bir yanda ittifakların birbiri aleyhindeki beyanları, bir yanda ittifak dışında kalan partilerin ittifaklara mesafesi ve binde bir oranının bile seçimlerin kaderine etki edeceği gerçeği…

Güzel Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm bunlar siyasetçilerin daha dikkatli olmalarını, zamanı geldiğinde çalabilecek kapı bulabilmek için çıktıkları kapıyı sert çarpmamaları gerçeğini de ortaya koyuyor.
Bu gündem içerisinde güzel bir haber geldi siyaset dünyasından.

Uzun süre kapalı kaldıktan sonra 2019'da yıkılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'den ayrılarak Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'na da  davet gönderdi.

Her ne kadar Genel Başkan Ahmet Davutoğlu yerine Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ açılışa katılsa da bu davet ve diyalog önemli görülmeli.

Bir dönem en önemli görevler  verilen, Başbakan yapılan, ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı görevini  yapan  ama  zaman içerisinde fikir ayrılığı oluşmuş olsa da onları “ihanet ettiler” penceresinden bakarak ötelemek ve yok saymak, karşı tarafa zoraki göndermektir. 

Kaldı ki bu partiler, büyük oranda sizden seçmen çalıyor. Kırgın, küskün, ötelenmiş, dışlanmış kesimlerin duygularına karşılık gelecek söylemleri dillendiriyorlar.

Size pamuk ipliği ile bağlı, oy verip veremeyeceği bile şüpheli olan siyasi hareketlerle yakın temasınız, kendinizden olan kesimlerin yok sayılmasını getirmemeli.

Belki onlar yanlış yaptılar, belki onlar sizin ifadeniz ile ihanet ettiler. Rüyalarında dahi göremeyecekleri makamlara Erdoğan sayesinde geldiler. Tüm bunlara rağmen günün birinde yeni menzillere yöneldiler. Tüm bunlara eyvallah.  Ancak ittifak sistemi içerisinde herkes kendi doğruları ve ilkeleri içerisinde yer bulabilir ve oy nispeti oranında milletvekilliği hesabı yapılabilir.

Birçok anket, ittifaklar arasındaki farkın bir puana kadar indiğini söylüyorsa ve sokak da bunu söylüyorsa, kendiniz için olmasa da ülkemiz için fedakârlık yapılarak, tüm kırgınlara ve ayrılıklara rağmen kimse kimseyi reddetmeden ve kırmadan protokol çerçevesinde ortak bir noktada ve seçim ittifakında buluşabilir. 

Davutoğlu’na bu daveti bu bağlamda ve hayırlı bir adım olarak görüyoruz.