Günü Kurtarmak…

İlimiz tarım ve hayvancılığını geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü zaman zaman çiftçilerimize destek amaçlı fidan dağıtımı yapıyor.

Günü Kurtarmak…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde ceviz ve badem dağıtan müdürlük, bugün de 40 çiftçiye 3000 adet vişne fidanı dağıttı.

Yüzde 70 devlet desteği ile dağıtımı yapılan fidanların bu işi profesyonelce ve geniş alanlarda yapan çiftçilerimize verildiği gibi bir tahminiz var. Ancak fidan üretmek gibi çok basit ve kolay bir faaliyetin kapasitesini artırıp 3 bin değil her yıl 23 bin vişne fidanı dağıtılamaz mı?

Deprem sonrası birçok insanın köye ev yapmak yanına yeni araziler alıp küçük çaplı da olsa üreticiliğe başladığı gerçeğini görerek fidan üretiminin kapasitesini artırmak ve destekleri çoğaltmak gerek.

3 bin vişne fidanı; vişne mermeri yanında vişne dondurması ile ünlü bir şehire yakışmadı. Yetkililer bu konuda kendilerine hedef koysunlar. Onlar yapamıyorsa bakanlıklar ya da il valilikleri bu konuda bir hedef belirlesinler. 

Baskil Kadıköy’de bir emekli vatandaş bile yılda 600 bin fidan üretip satıyorsa, devletin kurumunun düşük rakamlarla kameralar önüne geçmesi günü kurtarmaktan başka bir şey değil.

Bu nedenle 3 binleri 23 binlere yükseltmek için ciddi bir şekilde çalışmak gerek…