'GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMALI'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ ekonomisinin canlanması ve istihdamın artırılması için teşvik yasasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtere

'GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMALI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ ekonomisinin canlanması ve istihdamın artırılması için teşvik yasasının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek bu konuda siyasilerin gayret göstermeleri gerektiğini belirtti.

TEŞVİK ADALETSİZLİĞİ SON BULMALI

Elazığ’ın kalkınma ve gelişmesine en büyük engelin teşvik yasasında 4. bölgede olmasıdır diyen ETSO Başkanı Alan, Elazığ’ın bir çok ilden göç alan, aldığı göçleri sebebiyle çok sayıda işsizin olduğu bir şehir olduğunu belirterek, bu nüfusun farklı ve zararlı alanlara kaymaması için mutlaka yatırımların yapılması gerektiğini belirtti.

Elazığ’ın teşvikte 5. Bölgede olmasının ekonomik yansıması yanında stratejik ve sosyal yansımalarının da olduğuna dikkat çeken Alan, Elazığ’ın terör bulaşmayan bir huzur adası konumunda olduğunu ve bu avantajını teşvikteki kolaylıklarla bir üretim kentine dönüştürebileceğini belirtti.

“BENİM GÜCÜM BİR YERE KADAR”

Kendisinin ETSO Başkanı olarak Ankara’daki siyasi ve bürokratik makamlara ulaşma imkânının sınırlı olduğunu, bir bakan ya da üst düzey bürokratlardan talep edilecek randevulara  bir hafta hatta daha uzun süre sonra karşılık verileceğini belirten Alan, siyasilerimizin bu konuda daha hızlı ve etkin görüşmeler yapma imkanlarının olduğunu söyledi.

“EN AVANTAJLI DÖNEM”

Elazığ tarihinde siyasi olarak TBMM ve Bakanlıklarda en güçlü temsilin yaşandığı bir dönemi yaşadıklarını belirten ETSO Başkanı İdris Alan, ancak milletvekillerinin başta teşvik olmak üzere bir çok alanda bakanlıklar nezdinde etkin girişimler yapmasının çok faydalı olacağını söyledi.

SEÇİM GELİYOR

1 Kasım seçimlerinin ardından 6 ay gibi bir sürenin geçtiğini erken bir seçim olmaması halinde bile 3,5 yıl sonra seçimlerin yapılacağını belirten ETSO Başkanı Alan, siyaset kurumunun şehrin çıkarları ve halkın menfaatleri konusunda sonuç odaklı çalışmalar yapmaları gerektiğini söyledi.