Hastaya Bakış Açısı

Koronavirüs salgının etkileri ne yazık ki hala devam ediyor. Aşı oranının yükselmesi karşısında vaka ve vefat sayılarında da ciddi bir düşme gözlenmiyor.

Hastaya Bakış Açısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevremizde birçok kişiyi bu illete kurban verdik, birçokları da değişik hastanelerde tedavi görüyorlar. 

Bu süreçte ilginç olaylarda kulağımıza geliyor. Daha iyi hizmet alacağı düşüncesi ile özel hastanelere giden hastalarımız, hastalığın daha da ilerlemesi sonucu “cihazlarımız yetersiz” gerekçesi ile kamu hastanelerine gönderiliyorlar. İş işten geçtikten sonra hastanın vefat etmesinin faturası da kamu hastanelerine çıkartılıyor.

Yakın bir tanıdık anlatıyor. Hasta olan aileden birini önce bir özel hastaneye götürüyor. Bu hastane, “Size yatış vereceğiz ancak yatmanıza gerek yok, sabahları gelirsiniz, bir süre serum verip sizi göndeririz” diyerek böyle bir tedavi uyguluyor.

Durumu ağırlaşan hasta işin ciddiyetini anladığı için bu kez başka bir özel hastaneye başvuruyor. Bu hastanedeki doktor ise “Hastalığınız çok ihmal etmişsiniz ve gecikmişsiniz, virüs ciğerleri kuşatmış, hastayı acilen yatırıp ileri seviye tedaviye başlayacağız” diyerek hastanın yatırıldığı iddia ediliyor. 

İlgili doktor bu kötü durumu hastanın da yüzüne söyleyince tabi psikolojik bir çöküş ve direnç kaybı yaşanmış. 

İlk gün çekilen film ve laboratuvar tetkikleri, başka bir kamu hastanesinde görev yapan uzman doktora gösteriliyor. Doktorun cevabı ise, o kadar korkulacak bir şey yok hatta hastanede yatmasına bile gerek yok, evde ilaç tedavisi ile iyileşme sağlanır oluyor.

Son doktorun bu değerlendirmesinden sonra hastanın psikolojisi bir miktar düzelince iyileşme de başlıyor. Ve bu hasta ve hasta yakınının çıkış ısrarlarına rağmen ilgili doktor tarafından tam 9 gün özel hastanede yatırılıyor ve sonuçta 13 Bin TL tedavi ve yatak ücreti tahsil edildiği iddia ediliyor. 

Sağlık alanında elbette özel hastanelerimiz önemlidir ve hep olmalıdır. Ancak bu kurumlarımız, hastasına; para kazanılacak müşteri gözüyle değil, sağlığı için kendisine müracaat etmiş ve güvenmiş bir tedavi edilip sağlığına kavuşturulması gereken bir vatandaş gözüyle bakmalıdır.

Şunu da unutmamak gerekir ki özel hastanelerin cihaz yetersizliği gerekçesi ile en ağır hastaları göndermek zorunda olduğu kamu hastaneleri, özellikle Fethi Sekin Şehir Hastanesi, sadece hizmet ve hasta memnuniyeti ile görev yapan hekim, sağlık görevlisi ve diğer personellerden oluşan modern bir hastanedir ve bu yönleri ile tercih sebebi olmaktadır. Yönetim kademesindeki duyarlılık ve vatandaşa her konuda sunulan kolaylıkla bizlerin tercihi her zaman Fethi Sekin Şehir Hastanesi olmuştur. Ve bu güne kadar da herhangi bir şikâyetimiz olmadığı gibi hep memnuniyetle ayrılmışızdır.