Geç ama Güzel..

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan 'Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü' kapsamında Elazığ'da kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Elazığ Adliyesi önünde düzenlenen kitap bağış etkinliğine ilimiz bürokratları katılmış.

Geç ama Güzel..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geç de olsa güzel ve anlamlı bir kampanya. Geç olması kampanyanın cezaevlerinde kalan kader mahkumlarına yönelik olmasından değil. Asıl geç kalınma insanların cezaevlerine düşmeden önce onları kitaplarla, doğru düşüncelerle, topluma ve insanlığa faydalı, çevresine duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla çok öncelerden başlatılmamış  olması.

Bir kütüphane bin cezaevi kapatıyorsa binlerce kitap kim bilir kaç cezaevinin kapatılmasına sebep olur.

Bugün cezaevleriniz, şiddet, gasp, hırsızlık, cinayet, tecavüz ve okuyup, okuduklarından sağlıklı yorumlar çıkartamayan ve beynini FETÖ, PKK, DEAŞ  gibi örgütlere kiraya veren insanlarla dolu.

Keşke bunlara da zamanında kitapla, düşünce ile insanlara ve ülkeye faydalı işler yapmanın manevi hazzıyla donanmış fikirler ile  ulaşılsaydı.  Belki o zaman cezaevleri bu kadar dolu olmaz ve bu kampanyaya gerek bile kalmazdı.

Toplumların suç oranı, bir noktada ülkelerin eğitim programları ve hedefledikleri neslin özelliklerine ne ölçüde ulaşıp ulaşamadıklarının da en somut ve en belirgin göstergesidir.

Cezaevi yapan ve bununla övünen bir yönetim,  aslında eğitim, kültür, spor ve değerler eğitimi noktasında başarısızlığını itiraf eden bir yönetimdir. Cezaevleri boş olan ülkelerin eğitimini, bilimsel olarak incelemek ve süreçlerini aileden başlayarak takip edip iyi yönlerini almak gerek diye düşünüyoruz.