Fırat Üniversitesi'ni tercih edenlere 2 bin TL burs imkanı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerini tercih edecek öğrencilere aylık 2 Bin TL burs imkanı...

Fırat Üniversitesi'ni tercih edenlere 2 bin TL burs imkanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere 2 bin TL burs imkanı. 2021 YKS sonuçlarına göre ilk 70 bin sıralamasında yer alan adaylardan; Mühendislik Fakültesi/Yazılım Mühendisliği Bölümü'ne İlk 3 sıradan yerleşen, Mühendislik Fakültesi/Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ilk üç sıradan yerleşen öğrencilere, özel bir firma tarafından 2 bin TL burs verileceği açıklandı.

Fırat Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada verilecek bursa ilişkin hükümler şu şekilde sıralandı:

"2021 YKS sonuçlarına göre ilk 70 bin sıralamasında yer alan adaylardan; 

Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne ilk 3 sırada yerleşen;

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ilk 3 sırada yerleşen öğrencilerimize dört yıl boyunca özel bir firma tarafından 2 bin TL burs verilecektir.

BURSLA İLGİLİ HÜKÜMLER
Madde 1. Burs 2021-2022 eğitim öğretim yılında;
a)    Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ÖSYM tarafından yerleştirilerek kesin kayıt yaptıran (ek kontenjan hariç) ve 2021 YKS sonuçlarına göre ilk 70.000 öğrenci arasında yer alan ilk 3 (Üç) öğrenciye,
b)     Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne ÖSYM tarafından yerleştirilerek kesin kayıt yaptıran (ek kontenjan hariç) ve 2021 YKS sonuçlarına göre ilk 70.000 öğrenci arasında yer alan ilk 3 (Üç) öğrenciye ayrıca karşılıksız olarak verilecektir.
Madde 2. Hayırsever tarafından verilecek olan bursun miktarı 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren normal öğrenim süresi olan 4 yıl boyunca her ay 2.000 TL olacak şekilde belirlenmiştir. 
Burs ödemeleri, Hayırsever tarafından burs alabilmek için belirlenen şartlara haiz olduğu Fırat Üniversitesi yetkililerince bildirilen öğrencilerin hesaplarına aktarılması şeklinde yapılacaktır. İşlemler, Hayırsever ve Üniversite tarafından kontrol altında bulunacak ve takibi yapılacaktır.
Madde 3. Burs 2021-2022 Eğitim-öğretim döneminden itibaren isteğe bağlı hazırlık sınıfı hariç 4 yıl boyunca (her eğitim öğretim dönemi ) Eylül-Haziran ayları arasında 10 ay süre ile verilecektir.
Madde 4. Normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerin bursu Haziran ayı sonunda sonlandırılacaktır.
Madde 5. Burstan faydalanacak öğrencilerin herhangi bir kurum/kuruluşta ücretli olarak çalışmaması gerekmektedir. 
Madde 6. Burs hakkının devam etmesi için öğrencilik vasıflarının devam etmesi, herhangi bir disiplin suçu işlememesi, program değişikliği yapmaması, tüm derslerden devam zorunluluğunu yerine getirmesi ve her dönem sonunda genel not ortalamasının dört üzerinden ikinin (2.00/4.00) altına düşmemesi şarttır. Her dönem sonunda genel not ortalaması dört üzerinden ikinin altına düşen ve herhangi bir dersten devam zorunluluğunu yetine getirmeyen öğrencilerin bursları askıya alınır. Ancak, genel not ortalamasının iki veya üzerinde çıkılması durumunda ve devam zorunluluğunun yerine getirilmesi halinde öğrencilerin bursu tekrar devam ettirilir."

Fırat Üniversitesi'ni tercih edenlere 2 bin TL burs imkanı