Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde diyabetik ayak kliniği açıldı

Diyabetik Ayak Kliniği açılışında konu ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan ARTAŞ ' İlimize ve bölgemize en iyi şekilde hizmet etmeyi görev edinen Fırat Üniversitesi Hastanesi olarak yine bir yeniliğe imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimiz ve bölgemizde tek olan Diyabetik Ayak Kliniğinin açılışını bugün yaptık. Özellikle Diyabetin komplikasyonları arasında yer alan yara bakımı ve diğer komplikasyonları yönetiminde iç hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve çalışanları ile birlikte kliniğimizi hizmete sunduk' dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde diyabetik ayak kliniği açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç hastalıkları Anabilim Dalı ve Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Faruk Kılıç da; “Diyabet hastalığı son yıllarda maalesef ciddi bir artış göstermiştir. Özellikle bölgemizde tip 1 ve tip 2 diyabet ve sekonder komplikasyonlarının artışı görülmüştür. Bu komplikasyonların başında ayakta yara yani “Diyabetik Ayak” gelmektedir. Bu nedenle Fırat Üniversitesi Hastane’sinde Diyabetik Ayak Kliniğini açmış bulunmaktayız. Bu kliniğimiz şimdilik 12 yataktan ibaret, ancak ileriki günlerde yatak sayımızı artırmayı planlıyoruz”dedi. Kılıç, “ özellikle bölgemizdeki Tunceli, Muş, Bingöl gibi illerden çok sayıda bu hastalığa maruz kalan hastalar olduğunun” altını çizdi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi İç hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nevzat GÖZEL ise;” Kliniğimiz uzman ekibiyle hizmet vermektedir. Diyabetik Ayak Kliniğinin açılması bölgemizde önem arz etmektedir. Özelikle Diyabetik Ayak hastalıklarının tanısı ve diğer komplikasyonların tedavisi için bu kliniğin açılması bizim ve hastanemiz için çok önemliydi. Bu konuda Başhekimliğimize ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılışın ardından Klinikte yatan Diyabetik Ayak tedavisi gören hastalar ziyaret edildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde diyabetik ayak kliniği açıldı
Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde diyabetik ayak kliniği açıldı