Fikri'nin Sokak Çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar girdiği seçimden yenilgi ile ayrılmanın psikolojik çöküntüsüne karşın tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizin ülkemizde de ciddi bir şekilde hissedilmesini fırsat bilerek erken seçim çağrılarını yineliyor.

Fikri'nin Sokak Çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İktidarın, her fırsatta seçimlerin zamanında yapılacağını açıklamasına rağmen bu konudaki provokasyonlarını sürdüren CHP’nin tavrı büyük tepkiyle karşılanırken, CHP'li eski milletvekili ve bakan Fikri Sağlar'dan da “sivil itaatsizlik” adı altında sokak gösterilerini işaret eden skandal bir paylaşım geldi.

Her fırsatta demokrat olduğunu dile getirmesine rağmen, Milli iradeyi hiçe sayan CHP Eski Milletvekili ve Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 'erken seçim' isteyen muhalefete, "Sivil itaatsizlik eylemleri başlamalı" diyerek çağrıda bulundu.

Sağlar ayrıca her ilde 'derhal seçim' mitinglerinin yapılması açıklamasında bulundu.

CHP’li zihniyetin demokrasiden anladığı bu işte. Kendilerinin bu memlekette bir hizmeti olmadığı gibi, Menderes, Demirel, Özal, Erbakan’ı sandıkta yenmek yerine arkasına aldıkları vesayet güçleri ile ve ancak darbe ile iş başından uzaklaştıran, Erdoğan için ise önce Gezi, bunda başarılı olamayınca da 15 Temmuz hain kalkışmasını yapan çevreleri, kravatını takıp televizyondan izleyen bir anlayışın “sokak” çağrılarını yadırgamamak ve hatta şaşırmamak gerek.

Bir siyasi düşüncenin halkı meşru hükümete rağmen sokağa daveti ve bunu teşvik etmesi, siyaseten iflas etmeleri ve sandığa güvenmemeleridir.

Sandığa dolayısıyla halka güvenmeyen, ona sırtını dayamayan CHP ve onun gibi düşünen siyasi oluşumlar, ne acıdır ki talimatları ve desteği de başta ABD Başkanı Biden olmak üzere Türkiye düşmanı devlet ve çevrelerden almaktadırlar.

Fikri Sağlar’ın bu militarist öneri ve formülü de gösterdi ki CHP’de değişen bir şey yok. Helalleşme de değişim vaadi de halka masum görünme taktiği ve numarası. CHP, yine bildiğiniz halka rağmen halkçı görünen, baskıcı, dayatmacı, faşist ve jakoben bir siyasi çizginin Kılıçdaroğlu ile birlikte görünmüş sureti ve zihniyetidir.

CHP içinde gerçek anlamda demokrat, halka ve onun iradesine saygı gösteren isimler elbette vardır ve olmalıdır. Zira o jakoben yapı içerinde demokrat seslerin yükselmesi demek, CHP’yi militan kafaya terk etmemek mücadelesidir.