FAYDASIZ TARTIŞMALAR YERİNE BİLİMSEL BAŞARI
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARAFINDAN FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ GÖREVİNE ATANAN PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ, GÖREVİ ESKİ REKTÖR PROF. DR. KUTBEDDİN DEMİRDAĞ'DAN DEVRALDI VE İLK AÇIKLAMASI 'ÜNİVERSİTEYİ FAYDASIZ TARTIŞMALARIN ODAĞINDAN ÇIKARIP BİLİMSEL VE EVRENSEL NORMLAR ÇERÇEVESİNDE ÜLKEMİZ VE BÜTÜN İNSANLIK İÇİN FAYDALI BİLİM ÜRETEN BİR KURUM HALİNE GETİRMEKTİR' OLDU
Geçtiğimiz Cuma günü Resmi Gazete ’de yayınlanan kararname gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Fırat Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, görevine başladı.
Gerçekleştirilen devir-teslim töreniyle Fırat Üniversitesi rektörlüğü görevini Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’dan devralan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, eski rektör Demirdağ’ı uğurladıktan sonra yaptığı açıklamada Fırat Üniversitesi’nin faydasız ve kısır tartışmalardan uzak insanlığa hizmet edecek bilim üreten bir eğitim yuvası olacağının altını çizdi.
FIRAT’TA 30 YIL
Öğrencilik yılları da dâhil 30 yıl süre ile hizmet ettiğim ve birçok akademik çalışma ve ünvanları aldığım Fırat Üniversitesi’ne rektör olarak dönmenin gurunu yaşadığını ifade eden FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan beyefendinin tensipleriyle, 1982 yılında öğrenci olarak başladığım ve tam 30 yıl görev yaptığım üniversiteme, yuvama rektör olarak atanmaktan gurur ve onur duyuyorum. Bu nedenle beni göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız M.A. Yekta Saraç’a şükranlarımı arz ediyorum. Fırat Üniversitesi Yıldız Teknik Üniversitesine bağlı Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi ile Ankara Üniversitesine bağlı Veteriner Fakültesinin de dâhil edilmesiyle 11 Nisan 1975 yılında kurulmuş köklü bir devlet üniversitemizdir.”
KURUCU REKTÖR TEMİZER’E VEFA
Konuşmasında Fırat Üniversitesi’nin kuruluşunda büyük emekleri olan FÜ Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Mustafa Temizer’i unutmayarak rahmetle anan Rektör Göktaş, üniversite tarihinde rektör olarak görev yapmış isimleri de anarak hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:
“Başta bu üniversitenin kurucu rektörü olan Mustafa TEMİZER hocamıza babbimden rahmet diliyorum. Ayrıca bugüne kadar üniversitemizde rektör olarak görev yapan; Arif ÇAĞLAR hocamıza, Eyüp Günay İSPİR hocamıza, Ahmet Feyzi BİNGÖL hocamıza, Mehmet Hamdi MUZ hocamıza ve son rektörümüz Kutbeddin DEMİRDAĞ hocamıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Üniversitemiz birçok alanda Türkiye’de ve Dünya’da ilk sıralarda yer alıyorsa, 8 öğretim üyemiz dünyanın en etkin bilim insanları listesinde yer alıyorsa şüphesiz bu rektörlerimizin gayretleri ve hizmetleri sayesinde olmuştur.”
TEKNOLOJİNİN MİMARLARI ÜNİVERSİTELERDİR
Üniversitelerin 2547 sayılı kanunda belirlenmiş 3 temel görevi olduğunu, bunların Yükseköğretim düzeyinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmek, Bilimsel Araştırma faaliyetlerini sürdürmek ve topluma doğru objektif ve bilimsel bilgilerle aydınlatmak olduğuna dikkat çeken Rektör Göktaş, Üniversitelerin bu görevlerini aslı unsurları olan akademik ve idari personeli ile yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi;
“Unutmayalım ki bugün gurur duyduğumuz İHA ve SİHA‘ları Milli Helikopterimizi, Yerli Füzelerimizi ve Milli Gemilerimizi üreterek, Pardus, Ahtapot, Engerek ve Lider –ahenk gibi birçok milli yazılımlarımızı geliştirerek adeta bütün dünyaya ders veren gençlerimiz bu akademisyenler tarafından yetiştirilmektedir. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin çağın bilgi ve becerileriyle donanmış, evrensel değerler ile milli ve manevi kültürü benimsemiş olarak yetişmelerini sağlamak ve akademisyenlerin günlük tartışma ve çekişmelerin dışına çıkarak eğitim-öğretim faaliyetleri ile bilimsel araştırma faaliyetleri ile bilimsel araştırma faaliyetlerinin huzurlu ve takım ruhuyla yürütmelerini sağlamak rektörün başlıca görevlerindendir.
MORAL VE MOTİVASYON VERİNİZ
İhlasla ve samimiyetle yola çıktığı Fırat Üniversitesi gibi önemli bir görevi yerine getirirken Rektör olarak şahsının akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin bütün Elazığlı hemşerilerimin desteğine ve dualarına ihtiyacı olacağını ifade eden Rektör Fahrettin Göktaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Lütfen bu kutlu görevi yerine getirirken bizlere moral ve motivasyon veriniz, dualarınızı eksik etmeyiniz. Görevimi yerine getirirken Ahmet Feyzi Bingöl hocam, Mehmet Hamdi Muz hocam ve sayın rektörüm ve kardeşim Prof.Dr. Kutbeddin Demirdağ hocamın her zaman bilgi ve tecrübelerinden istifade edeceğim. Özellikle bir rektör olarak üniversite personelimizi ve öğrencilerimizi önemseyen, görevlendirme, atama ve yükseltmelerde ve özlük hakları konusunda hakkaniyet ve liyakat kuralları içerisinde işleyen, kolaylaştıran ve ötekileştirmeyen bir yönetim sistemi geliştirmek en büyük arzumdur.”
FAYDASIZ TARTIŞMALAR YERİNE BİLİMSEL BAŞARILAR
Üniversitelerin evrensel kurumlar olduğunu, üniversiteyi dar bir alana hapsetmenin hem üniversiteye hem de bulunduğu şehre zarar verdiğine dikkat çeken Rektör Göktaş, şunları ifade etti:
“Bu nedenle üniversitemizi faydasız tartışmaların odağından çıkarıp bilimsel ve evrensel normlar çerçevesinde ülkemiz ve bütün insanlık için faydalı bilim üreten bir kurum haline getirmek hepimizin görevidir.”dedi.
UYUMLU ÇALIŞMA MESAJI
FÜ Rektörlük görevine başlayan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ilk açıklamasında il yöneticileri ve ilimiz milletvekilleri ile uyum ve koordine içerisinde çalışacağını belirterek şunları söyledi:
“Rektör olarak şahsım ve bütün çalışma arkadaşlarım bu görevi yerine getirirken Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin ve Belediye Başkanımızın desteklerine her zaman ihtiyacı olacaktır. İnanıyorum ki Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, il yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, görsel ve yazılı basınımız ile Elazığ halkı bizlerden yardım, destek ve dualarını esirgemeyeceklerdir. Tekrar Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ hocamıza ve bütün çalışma ekibine üniversitemize yaptıkları hizmetten dolayı şahsım, bütün üniversite personelim ve öğrencilerimiz adına teşekkür eder, şahıslarına ve kıymetli aile fertlerine sağlık ve afiyetler dilerim.”dedi.