HADİ KONUŞ!...

Baskil İlçesindeki Elazığ Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Şehit Fethi Sekin külliyesinin mahkeme kararı ile durdurulmasından sonra Milli Birlik Kardeşlik Federasyonu Başkanı elaziginsesi.com haber sitesine yazılı bir açıklama yapmış ve konuşursam Harput başlarına yıkılır demiş.

HADİ KONUŞ!...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi İzmir’de hain terör örgütü tarafından şehit edilen polis memuru Fethi Sekin için Baskil ilçesinde kabrine yakın bir alanda bir külliye yapılması ile ilgili adı Milli Birlik Kardeşlik Federasyonu olan bir oluşum tarafından temel atılmış, bir süre sonra ilgili dernek ile inşaatı yapan firma arasında tartışma yaşanmış ve inşaat durmuştu.

Bu aşamada ilimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol, külliyenin İzmir Büyükşehir başkanı Tunç Soyer tarafından yapılacağını açıklamasını  paylaşmasının ardından başta MHP İl başkanı Semih Işıkver olmak üzere kamuoyundan tepki gelmiş ve teröristlerle kol kola olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin şehit külliyesini yapmasına müsaade edilmemesi gerektiği ifade edilmişti.

Bu tepkiler üzerine Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Şehit Fethi Sekin Külliyesini Elazığ Belediyesi olarak kendilerinin üstlendiğini ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını ifade etmişti.

Başkan Şerifoğulları  sözünü tuttu ihalesini  yaptı ve çalışmalara başladı.

Ancak dernek, külliye için harcadıkları paraları gerekçe göstererek zarar uğratıldıkları ve bu zararın tazmin edilmediği gerekçesi ile mahkemeye başvurdu ve yargı da geçici olarak inşaatın durdurulması kararını verdi.

Dernek başkanı, biz bu işe başlarken, Baskil kaymakamı, Baskil belediye başkanı ve dönemin valisi dahil herkesin haberi vardı diyor. Ben şehitlerimize vefa için yola çıktım ve topladığım paralarla inşaata başladım diyor.

Sonra ne diyor, okuyalım:

“Bu önemli projeye başlama kararı aldığımızda birçok iş adamı bize valilikten yardım alma izninizi alın derhal ödeme yapacağız denildi. Biz Türk toplumunun söz konusu şehitlerimiz olduğunda Külliye için esirgemeyeceğini biliyorduk. Ancak kirli oyunlarla ırkçılık yapıldı. Para topladığımızı iddia edecek kadar şerefsiz olanlar çıktı, İçişleri Bakanlığı Müfettişlerini yolladılar, federasyonumuzun kasasına 5 yılda sadece 100 bin lira civarı para girdiği onunda bireysel bağışlar yolu ile geldiği müfettiş raporunda sabitlenmiştir. Federasyonumuzun Külliye üzerinden rant peşinde olduğunu söyleyen bir takım mihraklar şunu çok iyi bilsinler ki, susma sebebim şehidimin ismi istismar edilmesin diyedir konuşursam Harput’un tepesi başlarına yıkılır bir daha hiç konuşamazlar”

O zaman biz de soralım milli duyguları kabarık dernek başkanımıza;

-              İnşaatınız devam ederken neden durdu ve niçin yapım işini yürüten firma ile mahkemelik oldunuz?

-              Neden derneğinize müfettişler gönderildi ve 5 yıl içerisinde kasanızda toplanan 100 bin lira ile derneğin kirasını mı, elektrik, doğalgaz ve su ücretini mi ödeyecektiniz yoksa Fethi Sekin Külliyesi mi inşa edecektiniz?

-              Siz göre her şey yolunda ve yönteminde giderken neden ilgili kurumlar, yöneticiler olaya müdahil olmak zorunda kaldı.

-              Siz bu külliyeyi bu bütçe ile kaç on yılda tamamlamayı düşünüyordunuz?

-              Elazığ’ın kendi şehidine sahip çıkmasının adı ne zamandan beri kirli oyun ve ırkçılık oldu?

-              “Para topladığımızı iddia edecek kadar şerefsizler çıktı” diyorsunuz. Ne yani, bağış toplamadan ve bunun lobisini yapmadan sadece kendi cebinizden mi, bu külliyeyi yapmayı planlıyordunuz. Eğer planınız buysa neden inşaat durdu ve şirkete para ödemediğiniz için mahkemelik oldunuz?

-              Konuşursanız Harput birilerinin tepesine yıkılacakmış. Hiç durmayın konuşun. Sizin konuşmanızla Harput yıkılacaksa bırakın yıkılsın. Ama korkarım ki Harput’ta metfun yüce zatlar ile Baskilli şehidimizin ruhu sizin bu açıklamalarınızdan oldukça incinmiştir zaten. Ama siz yine de konuşun.

-              Konuşmadan bu tür beylik laflar etmek ve boş meydana hamasi nutuklar atmak sizi haklı çıkarmaz, tam tersi zan altında kalmanız fikrini daha da perçinler..

Hadi, hadi: Konuşun da gerçeği bilelim…