Fark Var!

Bir dönem, kendilerinin diğerlerinden çok farklı olduklarını ifade etmek için Saadet Partisi'nin kullandığı sloganıydı 'fark var' sözü. Hani biz Elazığ olarak farklı olduğumuz için ayrıcalık tanınmasını istemiyoruz ama en azından eşit muamele ve hizmet görmek istiyoruz.

Fark Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre illeri ve özellikle Malatya’yı kıskanma gibi bir kötü hasletimiz yok. Bizler, her şehrimizi ve özellikle komşularımızın gelişmesini, kalkınmasını ve büyümesini ister ve bundan da mutluluk duyarız. Biliriz ki bizlerle birlikte komşularımızın da büyümesi ve zenginleşmesi bölgesel bir kalkınmayı ve dolayısıyla topyekûn bir gücü getirir. 

İnsanlarımız işe ve aşa kavuşur, komşuda pişen bizlere, bizde pişen komşuya da düşer.

Fakat aynı depreme aynı anda muhatap olmuş bir ilde yapılan uygulamalar ile ilimizde yapılan uygulamaların bizim aleyhimize farklılık arz etmesi bizi üzer ve yaralar.

Malatya Milletvekilleri ve bakanlık yetkililerinin Malatya Köy Evleri paylaşımlarını görünce içimiz yanıyor ve “işte bu olmamalıydı” diyoruz.

Yanlış anlaşılmasın, Malatya’ya niye bunlar yapıldı diye bir kıskançlığımız ve hasetliğimiz yok. Bizim derdimiz, bu evler neden bizlerden esirgendi. Ya da bu evlerin ilimize yapılması için neden uğraş verilmedi?

Malatya’da yapıldığına göre demek ki yapılabiliyormuş. Zaten temel açılıyor, su basmanı dökülüyor. Bir kat beton perde duvarların üzerine evler yapmak ve alt katı depo, ardiye ya da ihtiyaca göre ahır olarak kullanma imkanı neden verilmeseydi.. 

Konu ilimizde de çok tartışıldı hatta bir ara isteyenlere iki katlı yapılacak dendi, sonrasında vazgeçildi.

Sonuçta Malatya Evleri ile Elazığ Köy Evlerini yan yana koyup hem siyaset, hem dirayet hem de cesaret mukayesesini yapmak bize düştü.

Şimdi biz içinde sahip kelimesi geçen o meşhur cümleyi söylemek istemeyiz ama ortada da bir gerçek var. Hem de resmen (resim olarak anlamında) belgelenmiş bir vaka var. 

Dertli sölegen olurmuş. Biz de söylenip duruyoruz. Değişen bir şey var mı? Ya da olacak mı? Umudumuz var lakin heyecanımız kalmadı..