Evren de Şaşırmıştır

Cumartesi günü Sözcü Gazetesi'nin 'Şehidin külliyesi yarım bırakıldı!' haberini yapan Evren Demirdaş da haberin manşetten bu mantık ve retorikle verilmesine hem şaşırmış hem de üzülmüştür.

Evren de Şaşırmıştır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çünkü haberin kurgusu ve ana fikri, külliyeyi yapmak için halktan para topladığı  ve ortalıktan kaybolduğu iddia edilen  “Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu” isimli derneğin Başkanı Ahmet Kabadayı’nın izini sürmek ve yargıda hesabının sorulmasını sağlamaktı.

Fakat haberde CHP Milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları için söylediği bir cümle, Sözcü’nün editör masasında Şerifoğulları ve onun şahsında Ak Parti’ye iftira nöbetlerine dönmüştü.

Konunun aslının, bu noktaya nasıl gelindiğini Elazığ’da olayları takip eden her gazeteci gibi Evren Demirdaş da  biliyordu.  Ancak dernek başkanının halkımızın milli ve manevi duygularını istismar edip  topladığı paralar ile Külliye yapmadan ortadan kaybolduğu yönünde iddiaların   temeli üzerine kurguladığı haber, Sözcü’de Ak Parti hezeyanlarına ve iftiralarına bürünmüş.

Demek ki sahada ne kadar objektif olunursa olunsun, medya kuruluşlarının editoryal bakış açısı asla sahayı ve gerçekleri yansıtmıyormuş. Bu mantıkla Sözcü’nün Evren’e mesleki etik ve emeğe saygı anlamında bir özür borcu var. Tabi etik diye bir kavram hala sözcünün lügatinde varsa…