Evini göremeyen vatandaş nasıl becayiş yapacak?

AFAD İl Müdürlüğü tarafından açıklanana becayiş tarihlerine Elazığ Muhtarlar Derneği'nden tepki.

Evini göremeyen vatandaş nasıl becayiş yapacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depreminde sonra TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutları için geçtiğimiz günlerde karma usul ile kura çekimi yapılmış ve 4 bin 598 hak sahibi vatandaş konutlarına bir adım daha yaklaşmıştı. Ancak evinin konumunu beğenmeyen ve değiştirmek isteyen hak sahipleri için becayiş hakkı tanınmıştı. 

AFAD İl Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklamada,  becayiş için yasal sürenin 17 Mart 2021 tarihinde başlayacağı ve 16 Nisan 2021'de sona ereceği açıklandı.

PANDEMİ ŞARTLARINDA NOTERDE YIĞILMA OLACAK

Verilen süreye sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar verilen sürenin yeterli olmayacağı ve pandemi şartlarında noterde yığılmalar yaşanabileceğini belirterek verilen süreye tepki gösterdi. Noterde oluşabilecek kalabalığın Elazığ'da vaka sayılarını yeninden tırmanışa götürebileceği ve Elazığ'ın tekrar kısıtlamalara tabi tutulabileceği konusunda da vatandaşlar tedirgin oluyorlar.

TOKİ EVLERİNE GİRMEK YASAK

Evlerini görmek için hak sahibi oldukları bölgelere gittiklerini ancak içeri girmediklerini ifade eden vatandaşlar ise evlerini görmeden becayiş yapamayacaklarını, konutların henüz tamamlanmadığı için ancak dışarıdan evlerini gördüklerini belirterek süreye tepki gösteriyorlar.

MUHTARLAR DA TEPKİLİ

Öte yandan açıklanan süreye bir tepki de Muhtarlar Derneğine üye muhtarlardan geldi. Bazı muhtarlar tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. 

İşte muhtarların yaptığı o paylaşım:

"Bu milletin aklından bu kadar dalga geçmeyin 17.03.2021 tarihinde becayiş açıldı diyorsunuz.Eyvallah fakat gel görki vatandaş evini görmeden nasıl becayiş yapacak? Kaş yapayım derken göz çıkarmayın, bu aziz şehrin insanını hiçe saymayın.

Millet evini görmemiş becayiş yapın diyorlar ve evler bitmemiş.

Bir de notere mahkum... 
Halk zaten 2+1 bodrum ve karma kura ile mağdur edildiği yetmezmiş gibi bir de noter parası ve sırası bekleyerek gittikçe mağdur edilecek."