Evet, Hep Birlikte…

Elazığ'ın koronavirüs risk haritasında rengi değişti ve riskli iller arasında başladı. Sarıdan turuncuya ardından da kırmızıya dönüşen Elazığ'ın yeni tablosunu değerlendiren Vali Erkaya Yırık, önemli uyarılarda bulundu.

Evet, Hep Birlikte…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Yırık, toplumsal bir gayretin oluşması gerektiğini söyledi. Vatandaşları dikkatli olması konusunda uyaran Vali Erkaya Yırık, toplumun her kesiminin katkı sunmasını istedi. 

Salgınla ancak hep birlikte hareket ederek başa çıkabiliriz uyarısında da bulunan Vali Erkaya Yırık’ın bu açıklamayı, sosyal mesafe kurallarının çok da uygulanmadığı kalabalık ortamda vatandaşlarımızla birlikte ve iç içe yapması “Hep birlikte” kelimesinin hangi anlamda kullanıldığı konusunda tereddütler oluşturdu.

Vali Erkaya Yırık’ın koronavirüs ile mücadele de hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor açıklaması doğru ve yapılması gereken bir konu  ama denetim veya geziler de vatandaşların kalabalık oluşturması ve sohbet edilmesi koronavirüsün sevdiği bir ortamı  meydana getiriyor.Bu tür denetim ya da geziler de yoğunluğun önüne geçilmesi ve kalabalıkların oluşmasına meydan  verilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Anlaşılan şehir olarak hep birlikte, kırmızının tonunu artırmaya ve yine hep birlikte kapanmalara daha uzun süre devam edeceğiz.