'Evde Hayvan Beslemek İnsana Huzur Veriyor'

Başak MERAL GÜNDÜZ/1976'dan bugüne kadar sevimli dostlarımız için Oğuz Akvaryum PetShop Elazığ'da işini severek yapan sayılı ve başarılı iş yerlerinden biri.

'Evde Hayvan Beslemek İnsana Huzur Veriyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oğuz Akvaryum Petshop yetkilisi Özkan Polat,Corona virüsle birlikte hayvan severlerinde ortaya çıktığını ifade etti.

EVDE HAYVAN BESLEMEK İNSANA HUZUR VERİYOR

Evde hayvan beslemenin insana huzur getirdiğini ifade eden Polat, 'Huzuru yakalayan insan sağlığı, dolayısıyla mutluluğu da yakalar. Bir hayvana bakıyor olmak karşılıklı duygusal bir bağı sürdürebilmek insanı yeniler özellikle çocuklar üzerinde gerçekten çok etkili.Hayvanlarla büyüyen çocuklar dışa dönük oluyor. Çocuğun kendine saygısı ve özgüveni artıyor. Çocuk kendi kararlarını kendi verebilmeyi başarır. Sosyal becerileri olumlu gelişme gösterir.  Empati kurmayı sağlıyor. Aile ilişkileri de güçleniyor.Bütün rahatsızlıklar için hayvan beslemek yararlı bir durum. Ne olursa olsun hayvan size pozitif bir duygu veriyor. İster kedi ya da köpek, ister balık ister papağan olsun.' dedi.

POMERANİAN BOO EN ÇOK TERCİH EDİLEN KÖPEK CİNSİ
Özkan Polat,”Özellikle Pomeranian Boo şu anda en çok tercih edilen köpek cinsi.Küçük köpek denilince akla ilk gelenlerden biridir Pomeranian Boo. Bu sevimli ve küçük köpek özellikle son yıllarda oldukça popüler ki magazin programlarında, filmlerde, dizilerde boy gösteriyor. Doğal olarak Pomeranian Boo nasıl bir köpektir merak ediliyor. Bu nedenle sizin için Pomeranian Boo özellikleri, bakımı ve Türkiye’deki fiyat piyasası hakkındaki bilgileri bir araya getirdiğini ifade etti.

POMERANİAN BOO ÖZELLİKLERİ
Polat,”Tam bir “oyuncak” köpek olan bu cins kıpır kıpır, hareketli ve arkadaş canlısıdır. Zeki köpeklerdir ama bazen boyutlarını unutup büyük köpeklere dayılanabilmektedirler. 1800’lerde daha büyük olan bu tür Almanya Kraliçesi Victoria’nın en sevdiği cinstir. Onun köpekleri kullanılarak yapılan üreme çalışmaları ile oyuncak köpek kategorisine küçülmüşlerdir.

Ağırlık: 
Erkek = 1,5 – 3 kg
Dişi = 1,5 – 3 kg
Omuz Yüksekliği:
Erkek = 28 cm.
Dişi = 25 cm.
Kürk:
Uzunluk = Orta
Karakteristiği = Çift kaman, düz
Renk = Tüm renkler olabilir
Bakım ihtiyacı = Orta
Diğer:
Havlama oranı = Yüksek
Egzersiz ihtiyacı = Günde 20 dakikadan fazla
Enerji Seviyesi = Çok yüksek
Ortalama ömür = 12 - 16 yıl
Kulaklar = Kendiliğinden her daim dik
Kazma arzusu = Düşük
Sosyallik / İlgi ihtiyacı = Düşük
Salya = Düşük
Horlama = Düşük

Pomeranianlar genellikle ortalama boyutlarına 10 aylıkken erişirler. Kabarık çift katmanlı tüyleri, her daim dik duran kulakları ve küçük ama kutu gibi gövdeleri ile hemen tanınırlar. Yumuşak tüylü kabarık kuyrukları kıvrılarak sırtlarına döner. Boyun bölgesindeki tüyleri kürkünün geri kalanına göre daha kabarıktır. Bu boyun kürkü ana vatanı olan Almanya’nın soğuk kışlarına dayanabilecek donanıma sahip olduğunu gösterir.Bu küçük köpek türünü pek çok farklı renkte görebilirsiniz. En yaygını ve tanınanı kızıldır ama siyah veya beyaz ve bunların arasındaki tonlarda da bulunabilir.Karakter: Genellikle canlı ama biraz arsız ve arkadaş canlısı köpeklerdir. Sık sık boyutlarını unutup kendilerinden çok daha büyük köpeklere dayılanmaya çalışırlar veya bolca havlarlar. Aktif köpekler olup günlük egzersiz ihtiyaç duyarlar. Oldukça zekidirler ve itaat yarışmalarında iyi puan alırlar. Yaşlandıkça biraz daha ağırbaşlı olurlar ve tam bir kucak köpeğine dönüşürler.Öncelikle sahiplendirdiğimiz kedilerimizin köpeklerimizin sağlık  durumunu veteriner hekim eşliğinde kontrol edildikten sonra teslim ediyoruz.Bazen secere  belgesi olmayan ırk özelliklerini temsil eden evcil hayvanlarımızı da sahiplendiriyoruz”dedi.

CİNS KEDİLERİMİZ ARASINDA KULAKLARI KIRIK KEDİLERİMİZ BULUNMAKTA

Özkan Polat.”Cins kedilerimiz arasında özellikle kulakları kırık kedilerimiz bulunmakta.Anne karnındayken bile sabırsızlıkla bekleyen müşterilerimize 45 gün sonra sütten kesildikten sonra teslim ediyoruz.Veterinerden kimlik çıkarıyoruz aşılarını  yapıp teslim ediyoruz.Bunun yanı sıra Afrika gri papağanı olarak bilinen “Jako papağanı “papağan ailesi arasında en konuşkan ve zeki olan papağandır.İyi bir eğitimle onlarca kelimeyi ezberleyebilir ve hafızası oldukça iyidir ve evcil bir hayvandır”dedi.

HER YAŞ GRUBUNDAN MÜŞTERİMİZ VAR 
Polat”Her yaş grubundan müşterimiz bulunmakta ama gerçekten hayvansever müşteriler. Canlı hayvanların daha ekonomik olması ve sevgilileri stresten uzaklaştırdığı için tercih edildiğini söyleyebilirim.Unutmayalım ki,bir evcil hayvan sahiplenirken, o hayvanın bakımı, sağlığı ve ihtiyacı olan ilgi detaylıca düşünülerek karar verilmelidir. Hediye olarak sunduğunuzda karşınızdaki insanın o canlıyı çok sevmesinden,ihtiyacı olacak bakım şartlarını veya ilgiyi verebileceğinden kesinlikle emin olmalıyız”dedi.
 

'Evde Hayvan Beslemek İnsana Huzur Veriyor'
'Evde Hayvan Beslemek İnsana Huzur Veriyor'
'Evde Hayvan Beslemek İnsana Huzur Veriyor'