Artık Geçiş Üstünlüğü Yayalarda

Trafik kazalarını azaltmak için çabaladıklarını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kanuni düzenlemeyi yaptıklarını ve 'yaya öncelikli trafik dönemini' başlattıklarını bildirdi.

Artık Geçiş Üstünlüğü Yayalarda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığınca "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edilmesinin ardından ülke genelinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla bir kampanya başlatıldı. 
Bu yılda yapılan etkinlikte “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği” Karakoçan’da Atatürk caddesi üzerinde uygulama ile sürücüler, yayalar ve öğrenciler bilgilendirildi.

“ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN” KARAKOÇAN ETKİNLİĞİ
İçişleri Bakanlığı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla “Yaya Önceliği” etkinlik kapsamında Karakoçan’da Kaymakam Abdullah Şahin, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Özcan Kabaş, İlçe jandarma Birlik Komutanı Jan. Binbaşı Resul Çot, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Kaya, kamu kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldı. 

 “ÖNCE YAYA” YOL UYGULAMASI
 Kaymakam Abdullah Şahin, Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, 'Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın' sloganıyla düzenlenen etkinlikte araç sürücüleri dağıtılan broşürlerle trafikte yaya önceliği hakkında bilinçlendirildi. Etkinliğe katılan öğrenciler ise trafik güvenliği hakkında bilgilendirildi.
Etkinlik kapsamında öğrenciler trafik kuralları ve güvenliği hakkında bilgilendirildi. Sürücüler emniyet kemeri takma konusunda bilinçlendirildi.  

YAYALAR, YAYA GEÇİDİNİ KULLANIRKEN NASIL HAREKET ETMELİ?
Kaymakam Abdullah Şahin: “Yayaların kendilerine ayrılan yollarda ve kurallara uygun hareket etmeleri kendi güvenlikleri açısından çok önemlidir.Hiçbir zaman yaya geçidinde yolun size ait olduğunu düşünmeyin. Geçiş hakkı sizin olsa da kurallara uymayan sürücüler kazaya sebebiyet verebilir. Kurallara uymayan sürücülerle ilgili şikâyet hakkınıza sahip çıkın ancak o anda kendi güvenliğiniz için en doğrusunun biraz daha beklemek olduğunu unutmayın.Bir sürücü farklı nedenlerle, istediği halde duramayabilir. Bu, yol koşullarından, aracın durumundan ve sürücünün sizin bir sonraki hareketinizi tahmin edememesinden kaynaklanabilir. Aracın yavaşlamış olması bile tam olarak duracağının bir göstergesi değildir. Aracın tam olarak durmasını mutlaka bekleyin ve ondan sonra karşıya geçin” dedi.

 
KARAKOÇAN BELEDİYEMİZİN YAYALARIN GÜVENLİ SEYAHATİ İÇİN YAPTIĞI FAALİYETLER VE DÜZENLEMELER
Belediye Başkanı Ayhan Akbaba: “Yaya kavşakları,  tümsekler ile araçların hızını kesmek, ilçe girişlerinde düzensiz olan yaya hareketlerini düzenleyerek yayaların geçişlerini güvenli bir şekilde tamamlamalarını sağlamakta ve araçların duraklama sürelerini azaltmaktadır. Araç sürücülerin şehir merkezine girişlerde hız limitini aşmamaları, yayalar yaşlılara çocuklara geçiş önceliği vermelerini bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz”  dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilmiş, 81 il genelinde eş zamanlı “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla Karakoçan’da etkinlik düzenlenerek yıl boyunca devam ettirilmesi öngörülen faaliyetlere start verilmiş, yaya güvenliğine ve buna yönelik yapılan yasal düzenlemeye güçlü bir vurgu yapıldı.
 

Artık Geçiş Üstünlüğü Yayalarda
Artık Geçiş Üstünlüğü Yayalarda