'Esnaflarımızın Ekmeğinde Kimsenin Gözü Olmasın'

Elazığ Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Süleyman Ulaş Hakimiyet Gazetesine  esnafların yaşadığı sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu

 'Esnaflarımızın Ekmeğinde Kimsenin Gözü Olmasın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Süleyman Ulaş Hakimiyet Gazetesine  esnafların yaşadığı sorunlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“LOKANTACI ESNAFIMIZIN EKMEĞİNDE GÖZLERİ VAR”

Başkan Ulaş, her esnafın kendi işini yapması gerektiğini vurgulayarak “Bazı esnaflarımız kendi ekmeğinin derdine düşmeden başka esnaflarımızın ekmeğinde gözü var.Örnek verecek olursak bazı fırınlarımızda hala yemek pişirilip satılıyor.Kasapların buzdolaplarında olmayan et fırıncıların dolaplarında var.Bu esnaflarımıza bir daha seslenmek istiyorum. Esnafımızın ekmeklerinde gözleri olmasın. Her esnaf kendi ekmeğinin peşinde olsun. Biz lokantalarımızda ekmek pişirmiyoruz. Bizler lokantacı esnafı olarak her zaman diğer esnafların ekmeğine saygılı olmuşuz. Esnaflarımız zaten zor durumda, evlerine zorlukla ekmek götürüyor. Ben buradan kolluk kuvvetlerine seslenmek istiyorum. Esnaflarımızın ekmeğinde gözü olan işletmelere denetimlerini artırmalarını istiyorum”.

                        “KAFERLERDE YEMEK VE DÖNER SATILIYOR”

Uzun yıllardır kafelerde yemek ve döner satılmaması için mücadele gösterdiklerini ifade eden Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Süleyman Ulaş, “Bizim esnaflarımızın sorunları çok bazı kafelerde döner takılıp satılmasının yanında yemek yapılıp satılıyor. Ben buradan bu işletme sahiplerine seslenmek istiyorum. Bizim meslekte gözünüz varsa işletmenizi kapatıp lokanta açın bu şekilde esnaflarımızın ekmeğini niye çalıyorsunuz. Bu sorunla uzun yıllardır bu sorunla mücadele ediyoruz. Bu sorun için kolluk kuvvetlerimizden sürekli irtibat halindeyiz.Ama maalesef çözüm bulma konusunda bir türlü bir adım atamıyoruz.Vatandaşlarımız burada yemek yerken sağlıklarını tehlikeye atıyorlar.Çünkü burada yapılan yemekler ne kadar sağlıklıdır bu iyi düşünsüler.Kendi sağlıklarını tehlikeye atmasınlar”.

“BAZI KURUMLARIMIZ TİCARETHANEYE DÖNÜŞMÜŞ”

Başkan Süleyman Ulaş “Bazı kurum ve kuruluşlarımızda personelleri dışında vatandaşlarımıza tabldot usulüyle yemek veriliyor.Biz lokantacı esnafları olarak kurum ve kuruluşlarımız kendi personellerine yemek vermesine karşı değiliz.Ama bazı kurum ve kuruluşlarımız personelleri dışında ki kişilere yemek veriyor.Girişimlerimiz neticesinde bazı kurumlarımız personelleri dışındaki vatandaşlarımıza yemek vermemeye başladı.Bu durum esnaflarımızı mutlu etti.Ama diğer kurumlarımızda bu yanlışa bir an önce dur demesi lazım.Yemek veren kurum ve kuruluşlarımızla görüşlerimiz devam ediyor”

               “FIRINLARIMIZ LAVAŞ EKMEĞİNİ GÜZEL YAPSIN”

Başkan Ulaş: “Lokantacı esnaflarımız bazı fırınların lavaş ekmeğinden şikayetçiler. Lavaş ekmeği lokantacılarımız için çok önemlidir. Bazı fırıncılar lavaş ekmeğini hamur bırakıyor, boyutları aynı olmuyor. Bu şekil olunca da esnaflarımız müşterilerine mağdur oluyor. Bu konuda fırıncıların işlerine daha özverili olmasını istiyorum”

“ESNAFLARIMIZLA BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Esnaflarını sürekli ziyaret ettiğini belirten Elazığ Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Süleyman Ulaş, Bizler esnaflarımızla büyük bir aileyiz diyerek “Sürekli olarak esnaflarımızı işletmelerinde ziyaret etmeye çalışıyorum. Sorunlarını dinleye çalışıyorum. Sevinçlerine, üzüntülerine ortak oluyorum. Günün 24 saati telefonum açıktır. Esnaflarımız isteği zaman bizlere ulaşma imkânına sahiplerdir. Oda Başkanı olarak her zaman esnaflarımızın yanındayım. Ben esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.