Erol'un Ak Parti Ağabeyliği

İlimiz bir haftadan beri üst yöneticilerimiz ile siyasi aktörler arasında yaşanan bir sorun ve bunun etrafında cereyan eden polemikleri konuşuyor.

Erol'un Ak Parti Ağabeyliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemiz köşe yazarı ve muhabiri Ömer Enes Yılar’ın Vali Erkaya Yırık’ın Muhtarlar Derneğini ziyarette sorduğu bir soru ve Vali Yırık’ın verdiği cevap etrafında oluşan polemiğe CHP Milletvekili Gürsel Erol da katılarak görüşlerini ifade etti.

Elazığ Belediyesinin Kent-Köy projesinin açılışında konuşan Erol, Başkan Şerifoğulları’nı gayretli, çalışkan ve iyi bir belediye başkanı olarak takdir ettiğini ifade ettikten sonra, Başkan Şerifoğulları’nın siyaseten de inisiyatif alıp, oluşan bazı problem ve pürüzleri gidermesi yönünde adım atması gerektiğini ifade etti.

Hükümetin atadığı vali ile hükümet partisinin il başkanı arasında kötü niyetten değil üsluptan kaynaklı bir polemiğin yaşanmaması gerekirdi. Ne sayın vali ne de sayın il başkanı, farklı yorumlanabilecek ve şehirde negatif bir enerjinin doğmasına sebep olacak bir tartışmaya tarafları keşke olmasalardı.

Olmaması gereken bir olaydan sonra yapılacak iş konuyu çok da büyütmeden ve karşılıklı konuşarak, beyanlarından ziyade gerçek niyetlerinin ne olduğunu ikrar etmek ve olayı tatlıya bağlamaktı. 

Ancak bu da olmayınca Türk siyasi hayatında ilk kez olan bir şey oldu. Bu tartışma ve atışmayı siyasi bir zafiyet olarak görüp bunun üzerinden siyaset üretmesi gereken muhalefet partisi CHP Milletvekili Gürsel Erol, böyle yapmadı.

Tam bir devlet adamı ciddiyeti ve vakurluğu ile olaya yaklaştı. Bu durumun şehre olumsuz yansıması ihtimalini dile getirmekle kalmadı, bir ağabey edasıyla kendisine daha yakın bulduğu ve samimiyetine güvendiği Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan bu olumsuz duruma vaziyet etmesi ve sorunları gidermesi yönünde samimi bir çağrısı oldu.

Bir CHP’li milletvekili, Ak Partili aktör ve yine bu partinin atadığı bir bürokrat arasındaki sorunların giderilmesi için, enerjinin boş ve gereksiz polemiklerle değil şehrin sorunlarına yoğunlaşılması gerektiği çağrısında bulundu.

CHP Milletvekili Erol,  farklı yönünü ve siyasete bakış açısını bir kez daha ortaya koydu. Siyasete salt muhalefet olsun diye bakan bir siyasi figür olmadığını her zaman söyledik ve yazdık ve bizleri bir kez daha haklı çıkaran bir olgun tavır ortaya koydu.

Kendisi, ucuz politikalar yapıp, Ak Parti tarafında  yaşanan olumsuzluk ve oluşan zafiyetten  siyaset üretip buradan yüklenip prim yapma kolaycılığı yerine, durumdan ıstırap duyarak bunun sonlandırılması için kendine rol biçmesi, Türk siyasi hayatında belki ilk yaşanmış bir alicenaplıktır ve gerçekten takdir edilecek siyaset üstü erdemli bir davranıştır.