Şimdi Değilse Ne Zaman?

İlimizin sorunlarının çok olduğunu ve çözümler beklediğini sadece vatandaşlarımız değil, siyasilerimizin kendileri de bizzat söylüyor.

Şimdi Değilse Ne Zaman?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem sonrası sorunların çözüme ulaşanları kadar hala sorun olarak devam eden yığınla problem var.

Küçük dokunuş ve ilgili bakanlıklarla yapılacak görüşmelerle vatandaşın şikâyet ettiği konudan, dua edeceği konumuna geçeceği  problemlerimiz de var.

Bunların çözümü noktasında her bir siyasi aktör ve figürün tek başına ve ferdi olarak sorun tespitine çıkması ve bazı vaatlerde bulunmasının çok da bir anlamı yok. 

Bu gezişler belki o an için bir umut ışığı oluşturabilir muhataplarında ama sonuç çıkmayacağını artık her iki taraf da geçen süre içerisinde bunu tecrübe etti.

Hakkını vermek gerekirse Ak Parti, bu şehre ciddi anlamda yatırım yaptı. Dev bütçeleri harcasa da yapılan basit bürokrat ve mühendislik hataları sebebiyle bu hizmetler anti propagandanın da eleştirilerin de kaynağı oldu.

Yapılan devasa yatırım, mis gibi evlere yapılan kötü  boya ve  kötü işçilik sebebiyle düşen fayans, kapanmayan kapı ya da dikilen binlerce çam ağacının sulanmamaktan dolayı kuruması sebebiyle muhalif sesler yükseldi.

Zamanında dahi yapılsa iki yıldan az kaldı seçimlere. TOKİ’nin eksiklerini gidermemesi ve aksaklıkların gidermesi sürecinde siyasi bir elin değmesi ve bunların hızlandırılması gerekiyor. 

Geçmişte ilimizde ve Ankara’da yapılan çözüm toplantılarının  periyotları daha da sıklaştırılmalı. Siyasi ve yerel aktörler toplan-resim çek- dağıl buluşmalarını, toplan-çöz formatına dönüştürmeli. 

Bu yapıldığı takdirde inanıyoruz ki hem memnuniyet hem de siyasi geri dönüşü açısından olumlu neticeleri alınacaktır. 

Ama lütfen her toplantı sonunda hangi sorunun çözüldüğü, hangi sorunun çözülemediğine dair de kamuoyuna bilgilendirme yapılsın. Şimdi tam zamanı harekete geçmek için. Şimdi değilse ne zaman?