Erol, 'Herkesle İddiaya Girerim'

TBMM'de açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2023 yılı seçim sonuçları ve partilere göre milletvekili dağılımı tahmininde bulunarak, Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti'nin birer milletvekili çıkartacaklarını, beşinci milletvekili için ise tüm partilerin yarışacağını, bu sonuçlarla ilgili isteyen herkesle iddiaya gireceğini dile getirdi.

Erol, 'Herkesle İddiaya Girerim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ milletvekili ve PM üyesi Gürsel Erol, Elazığ’ın gündemi ve 2023 seçimleri, hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kurulduğu günden beri Elazığ halkının, Ak Parti’ye verdiği desteğe rağmen ilimizden bir bakan atanmadığını dile getiren Erol, şunları söyledi: “Malatya'dan AK Partili bakanımız vardı, Erzincan'dan vardı, Sivas'tan vardı, Diyarbakır'dan vardı, Bingöl'den vardı.  Yani çevre illerimizin hepsinden, komşu illerimizin hepsinden AK Partili bakanlar vardı. 1980 sonrası kurulan hükûmetlerde Elazığ'dan bakan olmayan tek iktidar dönemi AK Parti dönemi. Mesela, Anavatan Partisi iktidar, Anavatan Partisinden bakan var. Refah Partisi iktidar, Refah Partisinden Ahmet Cemil Tunç Bey bakan. Mehmet Ağar Elazığ'dan bakanlık yaptı.  Bakanlık verilmeyen tek dönem, Elazığ'da AK Parti'nin en güçlü dönemlerdir ve AK Parti dönemleridir. Şimdi, buradan nereye gelmek istiyorum. Elazığ, AK Parti'ye siyaseten her zaman inanılmaz bir destek verdi. Peki, ne aldık, siyaseten bir şey alamadık.” 

Erol, 'Herkesle İddiaya Girerim'

“AK PARTİ'NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI DÜŞER”
 2023 yılında yapılacak seçimlerle ilgili Elazığlıların düşünceleri ve olası sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Erol, Ak Partinin milletvekili sayısının düşeceğini, Ak Partili yetkililerin, ‘Biz hizmet etsek de etmesek de bu kentle ilgilensek de ilgilenmesek de bakan versek de vermesek de zaten bize oy verdiler, zaten  kime verecekler’ gibi bir rahatlığa ve yanılgıya düştüklerini dile getirdi.

Bu güne kadar bu tezin tuttuğunu ve sandığa Ak Parti lehine yansıdığına dikkat çeken Erol; “Vallahi bugüne kadar bu tespit doğruydu. Bugüne kadar Elazığ halkı sandığa gittiği zaman hizmet edilsin edilmesin, hiçbir şeye bakmadan şartsız ve koşulsuz AK Parti'ye oy verdi.” dedi.

“HERKESLE İDDİAYA GİRERİM”
 Geçmişte Elazığ halkının Ak Parti’ye verdiği bu oy ve avansların artık son bulduğunu ifade eden Erol; “Önümüzde yapılacak Elazığ'la ilgili ilk seçim sonuçlarını ben bugünden bu kürsüden açıklarım, açıklamak isterim. Bakın, ilimizin 5 milletvekili var. ‘Siz, bizi böyle boşa alın, Elazığ'ı adam yerine koymayın, Bildiğimizi yaparız’ deyin ama bakın Elazığ ne yapacak?  Ben yapacağını bugünden söylüyorum, iddiaya giren herkesle de iddiaya girerim.  1 milletvekili İYİ Parti’nin, 1 milletvekili MHP'nin, 1 milletvekili CHP'nin, 1 milletvekili Ak Parti’nin. Beşinci milletvekili için de tüm partiler yarışacağız” dedi.

“AK PARTİ’NİN 4 MİLLETVEKİLİ 1’E DÜŞER”
Beşinci milletvekilinin de kendileri tarafından kazanılacağını dile getiren CHP Milletvekili Erol, Ak Parti’nin bir milletvekili çıkartacağını iddia ederek şunları söyledi: “AK Parti’nin 4 dört milletvekili 1'e düşer.  İkinci milletvekili için de yarışacağız. Ben o gün bu kürsüde olacağım, yeni dönemde bu kürsüde yine seçileceğim, geleceğim ama bana laf atanların bu kürsüde, burada olup-olmayacağını göreceğim.”