Erol, Hedef Büyüttü

İlimiz CHP Milletvekili Gürsel Erol birkaç ay önce partisinin Elazığ'da ikinci sıra milletvekili adayı olacağını açıklamış, Elazığlı basın mensuplarıyla birlikte ziyaret ettikleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na da bu kararını teyit ettirmişti.

Erol, Hedef Büyüttü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gürsel Erol, bu teklifini bir adım daha ileriye taşıyarak kendisinin CHP’nin üçüncü sıra adayı olacağını belirterek hedef büyüttü.

Kanal 23 Televizyonunda usta gazeteci ve program yapımcısı Mehmet Ali Baysal’ın sorularını cevaplandıran Erol, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sesleniyorum” diyerek şu teklifte bulundu. 
“Ak Parti, seçimlerde mevcut dört milletvekilini yeniden aday göstersin, ben CHP’nin üçüncü sıra adayı olur ve kazanırım”

Erol’un bu çıkışı,  ikinci meydan okuyuşu olarak yorumlandı. Daha önce ikinci sıra adaylığını terennüm eden Erol, Ak Partili mevcut milletvekillerinin yeniden aday gösterilmesi halinde üçüncü sıradan aday olacağını açıklaması siyasette hedef büyüttü iddialarını da beraberinde getirdi.

Aslında Gürsel Erol  vatandaşın,  Ak Parti tabanının ve danışmanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a söyleyemediği  gerçekleri  söyleyerek Ak Parti’ye büyük bir iyilik yapmış oldu. 

Bu gerçeği; bu yalınlık,  bu sadelik ve bu kadar açık yüreklilikle hiçbir Ak Partili, Cumhurbaşkanına ya da listeleri belirleyen ve halkın değil kendi çıkar hesaplarına göre karar veren o kapalı ve karanlık oda sahiplerine söyleyemezdi.

Ak Parti’nin Elazığ’da yapacağı her anket ve tabanın beklentisinin ipuçları, CHP milletvekili Erol’un konuşmalarının satır aralarında zaten mevcut. Kaldı ki Erol artık satır aralarına da gizlemiyor bu gerçekleri. Sekiz sütuna manşet misali yere göğe haykırıyor halkın gönlünden geçenleri.

İşin aslı şu ki, aslında aynı duygular Ak Parti yönetimi ve  milletvekillerinde de var. Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına konuşan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım da “listeleri halkımız yapacak” ifadesini kullanmıştı.

Yani yapılacak seçimlere yeni yüzlerle girmek ve Ak Partideki düşüş ve inişin müsebbibi olmama ve bunun önüne geçmek için flaş isim arayışları ve telkinleri var. 

Muhtemelen Ak Parti milletvekilleri de ilimizden yeniden aday olmak istemeyecek ya da farklı şehir ile farklı resmi görevler talep edecekler. Tabi Cumhur İttifakı yeniden iktidar olmayı başarabilirse.