Erol Farkı

Zaman zaman bu köşeden ısrarla ve inatla CHP Milletvekili Gürsel Erol'un farklı bir siyasi anlayış ve bakış açısını temsil ettiğini ve bu yönüyle bir çok CHP'liden çok farklı yerde durduğunu ifade ettik ve ediyoruz. Yanılmadığımızı da hem en son katıldığı Kanal 23'teki programda hem de farklı ve değişik örneklerle gördük.

Erol Farkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okuyun ve sizler de farkı görün. İstanbul Kadıköy'de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in hareketi damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunduğu anda CHP'li başkan tören alanına sırtını döndü.

Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu bir günde, CHP'li başkanın bu tavrı tepkileri de beraberinde getirdi.

Bu çirkin hareket karşısında AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Kendisini, hiç olmazsa milletimizin birlikte ve beraberliğinin pekiştiği bu özel günlere gölge düşürmekten vazgeçmeye, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten ve Cumhurbaşkanımızdan yaptığı bu saygısızca davranıştan ötürü özür dilemeye davet ediyorum." denildi.

Milli bayramda, milletin bayramında CHP İlçe başkanının bu yaptığı affedilemez ve mazur görülemez bir hata.

Cumhurbaşkanı;  milleti temsil eden, milletin oylarıyla seçilmiş sıfatıyla milletine bayram mesajı gönderiyor. Ancak halkla birlikle siyaset yaptığını zanneden CHP İlçe başkanı, arkasını dönerek buna tepki koyuyor. Arkasını döndüğünün halk olduğunun farkında bile olmadan.

Bu olay karşısında, devletin valisine, halkın milletvekillerini, belediye başkanlarına ve Cumhurbaşkanına her zaman en büyük nezaketi ve saygıyı gösteren ve bunu hayat ve siyaset felsefesi haline getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un farkını gördünüz mü?

Diğer CHP’lilerin Erol’dan öğreneceği çok şeyler var. Ve eğer bir gün CHP iktidar olacaksa bunu CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in anlayış ve siyaset tarzıyla değil,  Gürsel Erol’un savunduğu, devletin kurum ve görevlileri ve milletin değerleri ile barışık ilkeleri hakim kılmasıyla mümkün olabilir.

Bizler CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in bu yanlışını dile getirirken, geçtiğimiz günlerde Çorum’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selam vermek istediği bir kadının, "Sakın çocuğuma dokunma. Yürü, yürü!" diye bağırmasını da yanlış bulduğumuzu ifade ediyoruz. 

Siyaset, sırt dönmek ya da “hadi yürü” demekle yapılmamalı. Söylemleriniz ve halka verebildiğiniz umudunuz olmalı ve bunu  gerçekleştirmenin gayretinde olmalısınız. Bunun yeri de anahtarı da sandıktır.