Kabak Tadı Verdi

Sebze ve meyve deyip geçmeyin. Patates ve soğan fiyatları ile hükümet düşürmeye çalışılan bir ülkede yaşıyoruz. Halkı galeyana getirecek her şeyi iyi kullanan ve bunu medyada köpürten bir lobi olduğu sürece ve bu lobiyi bitirecek hal yasasını çıkartacak bir irade ortaya konmayana kadar bu tür tehditler her zaman var olacaktır ülkemizin gündeminde.

Kabak Tadı Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sebze meyve fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken İstanbul Ataşehir Hal'inden gelen görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Görüntülerde sebze halindeki bir vatandaşın kasalar dolusu kabağı çöp kamyonuna boşalttığı görülüyordu.

Marketlerde kilosu ortalama 7 liradan satılan kabağın çöpe dökülmesi sosyal medyada vatandaşları isyan ettirdi. Vatandaşlar, "Sebzeler çöpe atılıyor. Bu büyük bir israftır. Ucuza ürün satılmasın diye döküyorlar. Yazıklar olsun!" şeklinde tepkisini dile getirmişti.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medyada yer alan bir sebze halinde kabakların çöp kamyonuna atılma görüntüsüne ilişkin, "Vatandaşımızın temel besin maddesi olan sebze ve meyvede piyasayı bozucu faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir" ifadesini kullanmıştı. 

Kasalarca kabağı çöpe döktüğü tespit edilen Türkmenistan uyruklu Kuvandyk Jorayev, basın mensuplarına, "Kabaklar çürümüştü. Yardım istediler, ettim" diye konuşmuştu.

Bu sahne bir kez daha gösterdi ki fiyatların düşmesini istemeyen bir lobi var. Ve bu lobi, çiftçilerimizin bin bir emek ve masrafla üretip hale kadar getirdikleri ürünleri 3 liraya alıp 8 liraya satarak haksız kazanç elde eden, zaman zaman da piyasa düşmesin diye görüntülerde olduğu gibi güzelim kabakları çöpe atacak kadar ihanet içinde olabiliyor.

Hükümetin, artık sızlanıp ve bunu sadece yabancı uyruklu vatandaşı sınır dışı etme ile kalmayıp bu iş daha çok kabak tadı vermeden Hal Yasasını çıkarması lazım. Madem tanzim satış mağazalarını yürütemediniz bari bu yasayı çıkartın da üreticinin de tüketicinin de yüzü gülsün. Yoksa rantçıların ve komisyoncuların insafa geleceği yok.