Erol'dan HDP'ye Bir Darbe Daha

Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol'un HDP ile mücadelesi devam ediyor.

Erol'dan HDP'ye Bir Darbe Daha

Geçmişte, HDP’li Sırrı Süreyya Önder ile o dönem CHP Tunceli Milletvekili olan Gürsel Erol arasında PKK tartışması yaşanmış,  CHP'li Erol, PKK'lı Mustafa Karasu'nun kendisi için ölüm emri verdiğini belirtirken, HDP'li Önder CHP'li Erol'un seçilmeden önce Kandil'e mesaj gönderdiğini iddia etmişti.

Bu tartışmadan yıllar sonra HDP Milletvekilleri, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un konuşmasına müdahale edince Milletvekili Gürsel Erol, HDP sıralarına dönüp sert bir dil kullanmıştı.

Geçmişte Tuncelililerin desteği ile CHP milletvekili seçilerek HDP'ye bir milletvekili kaybettiren Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, mecliste HDP'lilere ateş püskürmüş ve geçmişin rövanşını almak isteyen HDP'lilere 'buna müsaade etmeyeceğim' çıkışında bulunmuştu.

 TBMM'de HDP’lilere  "Bana karşı haddini bileceksiniz, Tunceli'de size yaşattığım mağlubiyetin rövanşını almak için Elazığ'da seçimi kaybetmem için elinizden geleni yaptınız ama size karşı o bölgede asla taviz vermeyeceğim" diye seslenen  Elazığ CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz gün HDP'li vekil Semra Güzel'in TBMM'de yapılan dokunulmazlığının kaldırılması oylamasına “evet” oyu vererek HDP’ye bir darbe daha vurdu.

Öldürülen PKK’lı teröristin üzerinde Kandil’de birlikte çekilmiş resmi çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığı, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla kaldırıldı. Karar, 313 'Evet'e karşılık 52 'Hayır' oyuyla alındı. Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması ile hakkındaki iddialarla ilgili yargı sürecinin de önü açılmış oldu.

Oylamaya Elazığ Milletvekilleri olarak sadece CHP Milletvekili Gürsel Erol ile Ak Parti Milletvekili Sermin Balık katılarak dokunulmazlığın kaldırılması için “evet” oyu verdiler. 

İlimiz Ak Parti Milletvekilleri Metin Bulut, Tolga Ağar ve Zülfü Demirbağ ise oylamaya katılmadılar.