Erdoğan 'Kasım' mı Dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Erdoğan 'Kasım' mı Dedi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL'ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Milli gelir sıralamasında Türkiye'nin yükselmesine mani olanlarla hesaplaşmamızı tamamlamadan son nefesimizi vermeyeceğiz." dedi.

Bu konuşma ve ücretlilere yönelik iyileştirme açıklamaları, “Kasımda baskın seçim var” ısrarında bulunan çevreleri haklı çıkardı.

3600 ek göstergenin ucu gözükmüşken, Temmuz ayında her kesime yönelik bir iyileştirme yapılmışken, hazır yaz aylarının bolluk ve bereketiyle sebze ve meyve fiyatlarında bir düşüş yaşanmışken, yeni bir kış mevsiminin getirdiği yüksek doğalgaz ve elektrik faturalarının gölgesinde ve sonunda, 2023 Haziranında seçimlere gitmenin daha ağır siyasi bedellerinden kurtulmak için Kasımda seçim formülü çok da uzak ihtimal değil. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi ile ilgili yaptığı her bir açıklama, Kasımdaki bir seçimin ip ucu hatta zımnen izharı gibi. 

Geçmişin tecrübeleri de gösterdi ki iktidar ne zaman “erken seçim yok” dese, siyaset bunu “erken seçim var” diye algılıyor ve ikinci şık gerçekleşiyor. 

Umarız Erdoğan’ın kamudaki ücretliler ve emekliler için öngördüğü iyileştirmeleri, başta yerel yönetimler olmak üzere özel sektördeki işverenlerimiz içinde düşünse ve hayata geçirse.