En 'Baba' Taksici

Üniversiteden emekli olan Elazığ Emek Taksi çalışanı Alaattin Dağ, Fırat Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrencileri gidecekleri her yere sadece 5 TL'

En 'Baba' Taksici
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversiteden emekli olan Elazığ Emek Taksi çalışanı Alaattin Dağ, Fırat Üniversitesi’nde öğrenim gören kız öğrencileri gidecekleri her yere sadece 5 TL’ye götürürken, “Onlar benim kızım gibi” diyor.

Bir gün bir yurt müdürünün kız öğrencileri 5 TL’ye her yere götürmesini istemesiyle bu işe başladığını belirten Dağ, “Ben bu işi 10 senedir yapıyorum. İşe ilk başladığım gün abdestimi alıp Kuran’a el bastım. Bu kızları 5 TL’ye götüreceğime dair söz verdim. O günden beri de adım ‘5 TL’ci amca’ oldu. Ben onları korumakla sorumluyum.  Çocuklarımdan ayırmıyorum” şeklinde konuştu.

 

‘ONLAR BENİM KIZIM’

Kız öğrenciler mağdur olmasın diye ne zaman arasalar koşup gittiğini belirten Dağ, bu işte gecesinin gündüzünün olmadığını söyledi.  “Kimseye müşteri gözüyle bakmıyorum, hepsi benim kızım” gibi diyen Dağ, günde 15-20 kız öğrenciyi ise hiç ücret almadan götürüyor. Öğrencilere sadece Alaattin amca olmadığını aynı zamanda baba gibi davrandığını ifade eden Dağ, “Öyle zamanlar oluyor ki biletlerini alıp otobüslerine bindiriyorum. Bir sıkıntıları olsa, bir baba gibi yanlarında olmaya çalışıyorum” dedi.

 

‘ONLAR YETER Kİ OKUSUN’

Kız öğrencilere yönelik yaşanan taciz olaylarından dolayı hassasiyetinin arttığını belirten Dağ şöyle konuştu: “Kız öğrencilerimize yapılanları doğru bulmuyorum. Ben taksime aldığım öğrencimi kapısına kadar bırakıp, içeri girene kadar bekliyorum. Onlar bize emanet, onlara iyi bakmak bizim görevimizdir. Ben mağdur olmasınlar diye uğraşırken, kanı bozuklar nasıl dokunuyorlar kızlarımıza. Benim de kızlarım var. Ben de bir babayım. Onları da kızlarımdan ayırmıyorum. Benim kontağımı kapattığım 5 dakikam yok. Onlar arasın ben düşünmeden giderim.  Bu işi para için yapmıyorum ben. Kızlarım okusun da ben yemem, içmem, uyumam, koşar giderim.”