EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN YERİ KONGRE VADİSİ OLSUN

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Doç

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN YERİ  KONGRE VADİSİ OLSUN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Doç. Dr. Bilal ÇOBAN, 18 Ağustos’ta etö pkk mensupları tarafından bomba yüklü araçla yapılan saldırı sonucu kullanılmaz hale gelen emniyet müdürlüğü binasının yerinin  TOKİ’ye devredilmesinin yanlış bir karar olduğunu aktardı. Bu arsanın şehre yeni bir cazibe merkezi oluşturmak için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren ÇOBAN “Geçtiğimiz günlerde emniyet müdürlüğünün arsanın TOKİ’ye devredileceği yönünde sayın valimizin bir açıklaması oldu. Biz Hazarsam olarak bunun doğru olmadığını, olamayacağını bir öneriyle kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Geçmişten günümüze bizim şehrimizin ağırlık merkezi PTT Meydanı olmuştu. Artık şehir büyüdü, batıya doğru açılarak şehrin  ağırlık merkezi değişti. Şehrin ağırlık merkezi sayılabilecek Çayda Çıra Altgeçidinin olduğu yer bir orta noktaya geldi. Bu orta noktada yeni bir cazibe merkezi yapılıp yeni bir  gelişim planı yapmak yerine TOKİ’ye verilerek kısa vadede oraya bina yapma planlarını çok doğru bulmuyorum” dedi.

Koca şehirde Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi ile  belediyenin küçük bir kültür merkezi dışında kendilerini  ifade edebilecek , toplanabilecek bir yer olmadığının altını çizen ÇOBAN “ Bizim önerimiz; geçmişte milletvekillerimizin ve belediye başkanımızın kamu kurumlarının şehir merkezinden kaldırılacağı taahhüdüne dayanarak  çevre Şehircilik İl Müdürlüğü binasının oradan kaldırılıp emniyet müdürlüğü binası ve Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi arasındaki alanın bir kongre vadisine dönüştürülmesinin sağlanılmasıdır.  Bu çok büyük alanda 2 bin kişilik bir kongre binası, bunun yanında 1 bin kişilik iki adet kongre salonu, yaklaşık 500 kişilik Ardıçoğlu Kongre Merkezi ile birleştirerek Ankara’dan bu yana yapılacak bütün bilimsel, sanatsal, kültürel bütün kongreleri Elazığ’da yaparak bir cazibe merkezi oluşturabiliriz” diye konuştu.

İzzetpaşa Camiinin kalabalık bir cenazeyi kaldıramadığını ve park sorunu olduğunu ifade eden HAZARSAM Başkanı  Doç. Dr. Bilal ÇOBAN “Yine bu vadi içerisinde büyük bir cami, ticaret merkezi, şehitler meydanı olacak. Şehirde yeni bir cazibe merkezi oluşturmak için bu büyük bir fırsattır. Oraya TOKİ girdiği takdirde yapacağı binalarla şehrin 50 senelik ömrünü yok eder. Sayın valimize, milletvekillerimize,  belediye başkanımıza seslenmek istiyorum. Bu alanı, kongre merkezi, ibadet merkezi, şehitler meydanı ve içerisine bir şehitlik anıtı yaparak güzel bir cazibe merkezi oluşturulabilir” diye kaydetti.

ÇOBAN, önümüzdeki günlerde projelerini Elazığ Valiliği bünyesinde kurulan  proje izleme koordinasyon  merkezine  götürerek  Elazığ Valisi Murat ZORLUOĞLU’na sunacaklarını belirtti.