Elazığspor TFF'ye başvuracak!

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup'a veda eden Elazığspor, Türkiye Futbol Federasyonu'na küme düşmenin kaldırılması için başvuru yapmaya hazırlanıyor

Elazığspor TFF'ye başvuracak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’a veda eden Elazığspor, TFF’ye resmi başvuru yapmaya hazırlanıyor. Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’a Karabükspor ve Mamak FK ile birlikte veda eden Elazığspor, küme düşmenin bu sezonda da kaldırılmasını talep ediyor.
BB Erzurumspor ve Denizlispor’un ardından TFF’ye başvurmaya hazırlanan Bordo-Beyazlı camia,  “pandemi süreci, Elazığ depremi ve ekonomik sıkıntıları” gerekçe gösterecek.
Konuya ilişkin olarak Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Kulüp Futbol Şube Sorumlusu Zafer Yetiş, “Küme düşmenin kaldırılmış olduğu 2019-20 sezonunun son haftalarını etkileyen pandemi süreci, 2020-21 sezonunun tamamında devam etmiştir. Elazığ depreminin etkileri de Elazığ’da maalesef devam etmektedir. Bu süreçte kulüplerimiz zor koşullar altında mücadele ederek, varlıklarını sürdürmeye çalışmıştır. Söz konusu koşullar göz önünde bulundurularak bu sezon küme düşme kaldırılmalı; kulübümüz gelecek sezon 2. Lig’de yeniden yer almalıdır. Geçen sezon hem seyirci vardı, hem de PCR Testi zorunluluğu yoktu. Bu sene tüm kulüplere yük getirdi bu durum. Bu sezon düşmenin kaldırılması daha elzemdir” dedi.

2. ve 3. LİG KULÜPLERBİRLİĞİ DE HAREKETE GEÇECEK
Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2 ve 3. Lig’de küme düşen toplam 29 takımın başkanları, konuyu Süper Lig Kulüplerbirliği ile 2. ve 3. Lig Kulüplerbirliği’ne taşıdı. Liglerin resmi olarak tescil edilmesinin ardından harekete geçmeye planlayan kulüplerbirliği, Ankara’da küme düşen takımların yöneticileri ile bir araya gelecek. Ortak bir açıklama yapılması beklenilen toplantı sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu ile de masaya oturulacak.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.